Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

UK Championship | Mark Allen, debut cu dreptul! Campionul en-titre, eliminat în primul tur

Nicu Savin

Actualizat 12/11/2022 la 19:35 GMT+2

UK Championship 2022 a început cu o surpriză colosală. Zao Xintong, campionul de anul trecut, a fost învins în primul tur de Sam Craigie, scor 2-6. Într-un alt meci jucat la aceeași oră, Mark Allen a trecut de compatriotul Jordan Brown cu 6-4.

UK Championship | Mark Allen, break de 113 puncte în duelul cu Jordan Brown

UK Championship, primul turneu din cadrul "Triplei Coroane" din acest sezon a început astăzi cu o surpriză uriașă. Zao Xintong, chinezul care anul trecut uimea lumea snookerului prin câștigarea trofeului, a fost eliminat încă din primul tur. Acesta a pierdut în fața lui Sam Craigie, numărul 47 mondial, scor 2-6.
Betano Afiș, varianta 2
Acest conținut vă este oferit de Betano
Xintong a condus cu 2-1, dar englezul a câștigat următoarele 5 frame-uri și a obținut a 2-a sa victorie în fața adversarului de azi, după ce îl învinsese într-un alt meci important, în ultima rundă a calificărilor de la Campionatul Mondial din 2021 (10-9).
Sam Craigie s-a calificat pentru a 3-a oară în carieră în turul doi la UK Championship și îl va înfrunta în următorul meci pe învingătorul duelului Jimmy White - Ryan Day, care va avea loc în această seară, de la ora 21:00. În sezonul trecut, Craigie s-a oprit în turul 3 la York, ceea ce reprezintă cel mai bun rezultat al său la această competiție.

Mark Allen, debut ezitant la UK Championship

Celălalt meci programat la aceeași oră a fost un duel 100% nord-irlandez. Mark Allen pornea ca mare favorit în fața compatriotului Jordan Brown, dar lucrurile nu au fost deloc simple pentru campionul Openului Irlandei de Nord din acest sezon.
Allen a jucat execrabil în startul meciului și s-a văzut condus cu 2-0. "The Pistol" și-a revenit însă la timp și la pauză s-a intrat la egalitate, 2-2. Brown a revenit în avantaj, dar ulterior Allen a câștigat 3 frame-uri la rând, distanțându-se la 5-3. Brown a păstrat suspansul și a făcut 4-5, dar Allen a închis meciul la timp, scor 6-4.
picture

UK Championship | Mark Allen, break de 113 puncte în duelul cu Jordan Brown

Pentru un loc în sferturi, Mark Allen se va duela cu învingătorul partidei Kyren Wilson - Matthew Selt, care va avea loc în sesiunea de seară, la ora 21:00. Mark Allen are două finale jucate la UK Champiosnhip, în 2011 și 2018, pierdute contra lui Judd Trump (8-10), respectiv Ronnie O'Sullivan (6-10).
UK Championship, primul turneu din cadrul "Triplei Coroane" din acest sezon, are loc în perioada 12 - 20 noiembrie și este transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport și aplicația Eurosport (Adroid și iOS).
picture

Ultimul mare eveniment al anului, Turneul Campionilor, se vede pe Eurosport între 13-20 noiembrie

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo