Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Kyren Wilson, primul semifinalist de la Crucible! Englezul nu i-a dat nicio şansă lui Neil Robertson

Cristian Mihală

Publicat 28/04/2021 la 14:18 GMT+3

Kyren Wilson este primul jucător calificat în semifinalele Campionatului Mondial de snooker 2021. Englezul a reuşi o sesiune decisivă perfectă împotriva lui Neil Robertson, pe care l-a învins în cele din urmă cu 13-8.

Kyren Wilson

Credit imagine: Getty Images

Confruntarea dintre Neil Robertson şi Kyren Wilson se anunţa una pe muchie de cuţit, dar mulţi îl creditau pe australian cu prima şansă. Asta pentru că venea după două succese impresionante în acest sezon, când a cucerit Campionatul Regatului Unit şi Tour Championship. La acest din urmă turneu, "The Thunder from Down Under" trecea cu 10-4 de Ronnie O'Sullivan în finală, după 5 breakuri de peste 100 de puncte, făcându-l pe sextuplul campion mondial să declare: "Nu am văzut niciodată pe nimeni jucând atât de bine. Felul în care a mânuit tacul a fost minunat. Parcă ar fi jucat pe o masă de biliard". Iar faptul că Neil pleca având prima şansă a fost accentuat de prima sesiune, când australianul a reuşit două breakuri de peste 100 de puncte în duelul cu Wilson, ajungând la un total de 10 "centuries" la această ediţie.
Aseară, cel poreclit "The Warrior" a revenit în joc, iar azi s-a plecat de la scorul general de 8-8. Nu a fost însă nici pe departe o sesiune decizivă dramatică, aceasta fiind condusă de la un capăt la altul de Kyren Wilson. Britanicul a câştigat 5 frameuri la rând, în ciuda faptului că Neil a avut o şansă, la 11-8, să revină în meci. Australianul părea pe un break câştigător, dar după ce a băgat o bilă roşie a rămas în snooker la toate bilele colorate cu punctaj mare (avea nevoie de bila roz pentru a câştiga jocul sau de albastră pentru a egala situaţia de pe tabelă şi jocul să se decidă prin repoziţionarea bilei negre). Robertson a fost forţat astfel să joace bila maro, intrând în zona snookerelor pentru a se impune şi a reduce din handicap.
Nu s-a întâmplat aşa, iar Wilson a câştigat în cele din urmă disputa, cu 13-8. Pentru al 3-lea an la rând, Neil Robertson a fost eliminat în sferturi la Crucible, în timp ce Kyren visează să îşi ia revanşa pentru finala pierdută anul trecut, cu Ronnie. În semifinale, englezul îl aşteaptă pe învingătorul confruntării Judd Trump - Shaun Murphy (4-4 după prima sesiune).

Kyren Wilson, surprinzător doar în parte la Campionatul Mondial de snooker

La 29 de ani, Kyren Wilson era cel mai tânăr dintre cei 8 jucători calificaţi în sferturi. Accederea brianicului în penultimul act e o mică surpriză, chiar dacă el a realizat în 2020 o performanță total neașteptată prin calificarea în ultimul act la CM.
Acum, având în vedere forma excepțională a celor mai buni jucători din lume, să ajungi în fazele finale părea o surpriză, chiar dacă numele tău este Kyren Wilson.
Poreclit "The Warrior", englezul are însă nervii tari și poate face față excelent presiunii. Anul acesta nu a mai fost la fel de constant ca la Mondialul din 2020, dar a câștigat totuși Champions League și a făcut semifinală la Players Championship. El are capacitatea să îşi angreneze rivalii în jocul lui, fiind un expert al jocului de siguranţă. Totodată, dacă îi oferi şanse, Kyren Wilson e capabil să construiască breakuri mari, câştigătoare. Un specialist al Crucible, unde are deja 6 sferturi de finală, Kyren Wilson va fi o nucă tare pentru oricare dintre viitorii adversari.
94% a fost procentajul loviturilor de buzunar pentru Kyren Wilson, în sesiunea decisivă. De partea cealaltă, Neil Robertson a avut un incredibil 64%.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo