Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mark Selby a câștigat Campionatul Modial de snooker! "Bufonul", al 4-lea titlul mondial din carieră

Nicu Savin

Actualizat 04/05/2021 la 00:48 GMT+3

Mark Selby l-a învins cu 18-15 pe Shaun Murphy în finala Campionatului Mondial de snooker! "Bufonul din Leicester" a profitat de avansul creat după primele 3 sesiuni și și-a adjudecat al 4-lea titlul mondial din carieră.

Mark Selby, celebrând câștigarea celui de-al 4-lea titlu mondial din carieră

Credit imagine: Getty Images

Mark Selby îl conducea ce Shaun Murphy cu 14-11, după 3 sesiuni diputate din finala Campionatului Mondial de snooker.
Aflat cu spatele la zid, Murphy a revenit în arenă decis să atace de fiecare dată când are ocazia. Așa a făcut și în primul frame al sesiunii finale și a reușit câteva lovituri de excepție, dar când a intrat în control la masă a ratat o bilă roz relativ ușoară, iar Selby l-a taxat imediat și s-a distanțat la 15-11.

Mark Selby a câștigat Campionatul Mondial de snooker

Lucrurile s-au inversat în frame-ul următor, când Selby a avut prima șansă, dar Murphy a fost cel care a punctat pe tabelă, reducând din nou diferența la 3 jocuri (15-12). Selby a făcut apoi 16-12, în urma a 2 vizite la masă, iar ultimul frame al primei reprize din sesiunea decisivă i-a revenit lui Murphy, care după o lungă bătălie de siguranță a reușit un break consistent și a redus din nou din diferență, astfel că la pauză s-a intrat cu scorul de 16-13 pentru Selby.
În primul joc al reprizei a 2-a, Selby a reușit o închidere de masă superbă, reușind un break de 120 de puncte și s-a apropiat astfel la un singur joc distanță de marea victorie. Nemaiavând nimic de pierdut, Murphy a răspuns cu un break de 100 de puncte și apoi a continuat să fie mai dezinvolt la masă, reușind încă un break mare, 110 puncte, apropiindu-se la 17-15.
Majoritatea fanilor din Teatrul Crucible l-au susținut pe Murphy în această finală și aceștia au început să spere la o revenire fantastică a "Magicianului". Aceasta a început să prindă contur în jocul 33, când Murphy a avut o mare șansă să facă 17-16, dar a riscat o lovitură dificilă la ultima bilă roșie de pe masă. Murphy a ratat și bila a rămas pe marginea buzunarului, iar apoi Selby a închis masa și și-a adjudecat victoria cu 18-15.

Mark Selby, pentru a 4-a oară campion la Crucible

Așadar, Mark Selby a devenit pentru a 4-a oară în carieră campion mondial, din 5 finale jucate. "Bufonul" a pierdut-o pe prima dintre ele, în 2007 (18-13 contra lui John Higgins), dar le-a câștigat pe cele din 2016 (18-14 cu Ronnie O'Sullivan), 2017 (18-14 cu Ding Junhui) și 2019 (18-15 cu John Higgins).
Prin acest succes, Selby (37 de ani) l-a egalat pe John Higgins la numărul de trofee câștigate la Crucible și poate spera ca pe viitor să egaleze sau chiar să depășească recordul deținut de Stephen Hendry: 7 titluri mondiale, în epoca modernă a snookerului.
Această victorie i-a adus lui Selby un cec în valoare de 500.000 de £, dar și avansarea pe locul secund în ierarhia mondială, după Judd Trump.
Parcursul lui Mark Selby la Crucible
  • Turul 1: 10-1 cu Kurt Maflin
  • Optimi: 13-7 cu Mark Allen
  • Sferturi: 13-4 cu Mark Williams
  • Semifinale: 17-15 cu Stuart Bingham
  • Finala: 18-13 cu Shaun Murphy
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo