A 4-a zi de concurs de la World Grand Prix a adus ultimele meciuri din optimile de finală, dar și primele două sferturi. Ronnie O'Sullivan intrat repede în scenă și nu a stat prea mult la masă contra lui Hossein Vafaei. Iranianul a câștigat primul joc, dar apoi Ronnie a câștigat două jocuri încâlcite și a trecut în avantaj.
Ulterior, "Racheta" a izbutit un break de 107 puncte și un altul de 81, suficient pentru a închide meciul cu 4-1. Astfel, sextuplul campion mondial și-a luat o binemeritată revanșă în fața iranianului, care îl învinsese cu un neverosimil 5-0 în calificările Mastersului German în urmă cu câteva săptămâni.

World Grand Prix | Ronnie O'Sullivan, break de 107 puncte ]n meciul cu Vafaei

Campionatul Mondial
O'Sullivan și-a amintit de drama trăită la primul titlu câștigat la Crucible: "Acum a fost diferit"
03/05/2022 LA 16:59
În sferturile de finală, Ronnie va da peste Jimmy Robertson, care a furnizat o mare surpriză eliminându-l pe Luca Brecel, campion săptămâna trecută la Scottish Open și finalist în urmă cu două săptămâni la UK Championship. Belgianul a condus cu 1-0, 2-1 și 3-2, dar Robertson a câștigat ultimele două frame-uri și și-a adjudecat victoria.
Dramatismul a continuat la Leicester și în ultimele două partide din optimi. Stephen Maguire a revenit de la 1-3 în fața lui Jack Lisowski și s-a impus cu 4-3. În sferturi, scoțianul va juca împotriva lui Stuart Bingham, care a trecut, tot în joc decisiv, de Alister Carter, după ce a fost condus cu 3-2.

Mark Selby - Neil Robertson, prima semifinală de la World Grand Prix

În primul sfert de finală, Mark Selby l-a întâlnit pe Tom Ford, cel care le pusese gând rău marilor nume din circuit după ce îi eliminase pe John Higgins și Judd Trump în tururile precedente. Ford a stat aproape de Selby în startul meciului, dar campionul mondial în exercițiu s-a desprins apoi decisiv și s-a impus în final cu 5-2.
Pentru un loc în finală, Selby îl va înfrunta pe Neil Robertson, cel care a câștigat un adevărat thriller contra lui Yan Bingtao. Cei doi jucători au mers cap la cap până la 4-4, niciunul neavând un avantaj de două frame-uri. Chinezul a condus cu 4-3, dar australianul a egalat și a trimis meciul în decisiv, unde dramatismul a atins cote înalte.
Bingtao a avut prima șansă, dar nu a reușit un break câștigător, iar Robertson putea să-l taxeze. Nici australianul nu a izbutit să închidă jocul dintr-o vizită la masă, iar scorul era 60-59 pentru Bingtao când pe masă mai erau ultimele 3 bile colorate. După o lungă bătălie de siguranță, Robertson a riscat și a trimis bila albastră în buzunar, rămânând perfect la bila roz, pe care nu a ratat-o și s-a calificat astfel în penultimul act.
Vineri vor avea loc ultimele două meciuri din sferturi, dar și prima semifinală, cea dintre Selby și Robertson. Toate partidele vor fi în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Campionatul Mondial
Cum s-a manifestat O'Sullivan, imediat după ce a rescris istoria în snooker. Momente mai rar văzute
02/05/2022 LA 20:42
Campionatul Mondial
Ronnie i-a lăsat fără cuvinte pe experți! Cum au comentat evoluția "Rachetei" din finala CM
02/05/2022 LA 08:36