Luca Brecel și John Higgins se calificaseră lejer în finala de la Scottish Open, după ce trecuseră cu același scor, 6-1, de Anthony McGill, respectiv Ronnie O''Sullivan. Meciul se anunța unul extrem de disputat, cu Higgins favorit grație experienței mai mari în astfel de partide.
Lucrurile nu au stat nici pe departe așa, pentru că Brecel a preluat controlul încă de la început și la pauza primei sesiuni conducea cu 3-1. Talentatul jucător belgian a continuat să aibă inițiativa și a ajuns să conducă cu 5-1. Higgins a câștigat frame-ul 7 și a început să spere, dar Brecel a reușit în următorul joc un break superb, de peste 100 de puncte, terminând prima sesiune în avantaj, 6-2.

Luca Brecel, break superb în finala de la Scottish Open, contra lui John Higgins

The Masters
John Higgins, victorie facilă în primul tur de la Masters! Pentru scoțian urmează un duel de gală
10/01/2022 LA 16:47
Pauza prelungită nu l-a ajutat pe scoțian deloc, iar la revenirea în arenă, Brecel a câștigat repede alte două frame-uri și s-a apropiat la un singur joc de un succes istoric. Total relaxat, Higgins a arătat de ce în stare și s-a apropiat la 8-5, dar totul a fost doar o prelungire a agoniei pentru "Vrjitorul din Wishaw". Luca Brecel a închis meciul, 9-5, cu un alt break de peste 100 de puncte, reușind astfel cea mai importantă victorie a carierei, care i-a adus și un cec în valoare de 70.000 de £.
De altfel, trofeul cucerit la Scottish Open este abia al 2-lea din cariera belgianului, după cel obținut la Campionatul Chinei, în stagiunea 2017-2018. Fără îndoaială, Brecel traversează cea mai bună formă a carierei, acest succes nefiind deloc întâmplător. În urmă cu numai o săptămână belgianul a pierdut finala de la UK Championship în fața chinezului Zhao Xintong (9-5), iar înainte de asta făcuse sferturi de finală la English Open.

John Higgins, a 4-a finală pierdută în acest sezon

Pentru John Higgins continuă calvarul finalelor pierdute în acest sezon. Scoțianul a avut parcursuri fabuloase la majoritatea turneelor la care a participat, dar a cedat de fiecare dată în ultimul act, în două rânduri dramatic, în joc decisiv, după ce a avut un avantaj consistent.
Lista finalelor pierdute de John Higgins în acest sezon:
  • Openul Irlandei de Nord | John Higgins - Mark Allen 8-9 (după ce Higgins a condus 8-6)
  • English Open | John Higgins - Neil Robertson 8-9 (după ce Higgins a condus 8-6)
  • Champion of Champions | John Higgins - Judd Trump 4-10
  • Scottish Open | John Higgins - Luca Brecel 5-9
Jucătorii de top din snookerul mondial nu au timp de pauză, deoarce luni va debuta World Grand Prix, turneu care va fi în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Scottish Open
Jonh Higgins i-a aplicat o corecție lui Ronnie O'Sullivan și e primul finalist de la Scottish Open
11/12/2021 LA 15:31
UK Championship
Ronnie O'Sullivan și-a ales urmașul în snooker - "El poate domina acest sport mulți ani!"
05/12/2021 LA 08:56