Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ronnie O'Sullivan, lipsit de modestie, după calificarea în semifinale la WGP: "E cel mai mare atu al meu"

Nicu Savin

Actualizat 19/01/2024 la 20:47 GMT+2

Ronnie O'Sullivan s-a calificat en-fanfare în semifinale la World Grand Prix! "Racheta" a defilat în duelul cu Gary Wilson, pe care l-a învins fără drept de apel, scor 5-1. La finalul partidei, septuplul campion mondial a recunoscut că bilele au rulat pentru el, dar a insistat că victoria clară se datorează și abilităților sale deosebite de a putea câștiga meciuri și atunci când jocul nu-i merge.

O'Sullivan, calificare en-fanfare în semifinale la World Grand Prix! "Racheta" a defilat cu Wilson

Ronnie O'Sullivan traversează o perioadă fenomenală, cel puțin din punct de vedere al rezultatelor. "Racheta" a câștigat primele două turnee ale "Triplei Coroane" din acest sezon, UK Championship și Mastersul, iar acum este la două meciuri distanță de un nou trofeu, la World Grand Prix.
După ce ieri s-a chinuit în meciul cu Zhou Yuelong, pe care l-a învins în decisiv, septuplul campion mondial a defilat în duelul din sferturi cu Gary Wilson. Ronnie s-a impus categoric, scor 5-1, controlând partida de la un capăt la altul.
Acesta a reușit un singur break de peste 100 de puncte, dar în general a făcut break-uri consistente, câștigând jocurile din maxim două vizite la masă. O'Sullivan a câștigat inclusiv un frame în care a avut nevoie de un snooker, demonstrând că este un maestru și la jocul de siguranță, nu doar la cel ofensiv.
picture

Ronnie O'Sullivan, maestru la jocul de siguranță! A "furat" un joc, după ce avea nevoie de snooker

Ronnie O'Sullivan, după calificarea în semifinalele World Grand Prix: "Cred că sunt un jucător complet"

La finalul partidei, Ronnie a avut un discurs total diferit față de cel de joi, când spunea că nu e deloc mulțumit de jocul său și abia așteaptă să ia o pauză de la snooker. "Racheta" a insistat în continuare că nu etalează jocul său A, dar a subliniat că are abilitatea de a compensa acest lucru și de aceea câștigă mereu chiar dacă nu se simte în largul său.
"Bilele nu au rulat deloc pentru Gary astăzi, toate ricoșeurile și contactele au fost pentru mine. Nu am jucat bine de când am câștigat titlul mondial în 2022. Este îngrijorător, pentru că de când m-am accidentat la braț nu m-am descurcat bine.Din punct de vedere tehnic, trebuie să fiu unul dintre cei mai slabi jucători din circuit, dar nu se rezumă totul doar abilităților tehnice, altfel Neil Robertson ar câștiga fiecare turneu.
Există și alte părți ale jocului cu care sunt înzestrat și în care nici măcar nu recunosc că sunt bun. Cred că sunt un jucător complet, jocul meu slab este încă la un standard ridicat, de asta am am câștigat turnee fără să fiu cel mai bun. Acesta este probabil cel mai mare atu al meu. Joc lovitura potrivită la momentul potrivit, devin agresiv când trebuie și defensiv când trebuie.", a spus Ronnie, citat de WST.com.
Pentru un loc în marea finală a turneului de la Leicester, Ronnie O'Sullivan se va duela cu Ding Junhui, care l-a învins ușor pe conaționalul Zhang Anda, scor 5-2. Va fi a 3-a dispută dintre Ronnie și Ding din acest sezon. "Racheta" s-a impus în precedentele două: 10-7 în finala de la UK Championship și 6-3 în primul tur de la Masters. În cealaltă semifinală se vor întâlni Judd Trump și Cao Yupeng.
Toate meciurile care au mai rămas de disputat la World Grand Prix vor fi în direct și în exclusivitate pe Eurosport și aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo