Chloe Kim a devenit în această dimineață prima sportivă din istorie care și-a apărat titlul olimpic la halfpipe - snowboard, reușind o evoluție foarte bună în prima dintre cele trei runde, în care a obținut scorul de 94.00 de puncte. Americanca a fost urmată pe podium de reprezentanta Spaniei, Queralt Castellet (90,25 de puncte) și de japoneza Sena Tomita (88,25 de puncte).

SNOWBOARD | Chloe Kim, o "mână de om", a făcut senzație la halfpipe și e din nou campioană olimpică

După victorie, Kim a declarat că a fost foarte mândră de ea după ce a văzut rezultatul, în timpul evoluției sale nefiind atât de încrezătoare în șansele ei, considerându-și prestația drept una dintre cele mai slabe din toate timpurile.
Beijing 2022
Yiming Su este campion olimpic la Big Air - snowboard, iar China a ajuns la șase medalii de aur!
15/02/2022 LA 07:13
"Eram atât de mândră de mine. Am avut cea mai proastă evoluție din toate timpurile. Nu am făcut lucrurile așa cum le fac de obicei și asta mi-a dat un sentiment ciudat. Simțeam totul foarte inconsecvent. Nu am vrut să simt toată presiunea aceea și am debordat de emoție când am reușit o primă manșă de siguranță și asta mi-a oferit o mulțime de șanse să încerc ceva nou în rundele următoare.
Am fost în această situație de multe ori. Concurez la nivel profesional de la 13 ani, deci acum se împlinesc aproape 10 ani. M-am resetat și mi-am amintit că este doar o altă alergare. Că am o nouă oportunitate de a reuși, iar asta m-am calmat foarte mult", a declarat sportiva.
Citește și:

"Asta va face călătoria mult mai fezabilă"

Kim, în vârstă de 21 de ani, a obținut prima ei medalie olimpică de aur în 2018, la PyeongChang, când a devenit cea mai tânără atletă care a obținut un titlu olimpic la competiția dedicată sporturilor de iarnă.
Potrivit The Guardian, americanca a descoperit ulterior că faima poate fi o capcană și a decis să se concentreze asupra vieții normale de studentă la Princeton. A luat decizia de a merge la terapie și de a se concentra asupra sănătății mentale pentru a-și reaprinde focul competitiv.
Apoi, a revenit în concurs, continuându-și cariera din punctul în care o lăsase, prin cucerirea unui titlu mondial. În palmares, Chloe Kim mai are două titluri olimpice de tineret, două titluri mondiale, două Globuri de Cristal și 6 titluri X Games.
După încheierea competiției de la Beijing, sportiva s-a arătat liniștită că va reuși acum să gestioneze mai bine impactul celebrității care o așteaptă acasă, considerând că are o echipă puternică în jurul său.
"Sunt mai bine pregătită de data aceasta. Din fericire, am învățat multe de ultima dată și până acum. Acum că am mai crescut puțin, înțeleg limitele și am un terapeut uimitor și cred că asta va face călătoria mult mai fezabilă", a completat Chloe Kim.
Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022 se desfășoară în perioada 4-20 februarie și pot fi urmărite integral pe Eurosport și Eurosport Player.
Beijing 2022
Beijing 2022 : Highlights - Men's Snowboard Big Air Qualifications
14/02/2022 LA 09:06
Beijing 2022
Sebastien Toutant, căzătură groaznică în concursul de snowboard de la Beijing
14/02/2022 LA 07:45