11 februarie 2022 a fost una cu emoții puternice pentru marele campion Shaun White, una dintre cele mai mari vedete din SUA la sporturile de iarnă, din ultimele două decenii.
Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022 au însemnat a cincea lui prezență la aceste întreceri. Sportivul în vârstă de 35 de ani și-a încheiat cariera incredibilă la snowboard, cu o nouă finală la halfpipe.

Shaun White a terminat concursul pe locul 4

Beijing 2022
Yiming Su este campion olimpic la Big Air - snowboard, iar China a ajuns la șase medalii de aur!
15/02/2022 LA 07:13
Shaun White a sosit în China din postura de campion olimpic en-titre. La PyeongChang el și-a trecut în cont al treilea succes în această probă, după Torino 2006 și Vancouver 2010. În concursul de la Genting Snow Park din Zhangjiakou a încheiat pe locul 4. Nu a fost trist după rezultatul obținut, dar a terminat în lacrimi cariera. Momentul final l-a emoționat, evident!

Shaun White și-a încheiat în lacrimi o carieră absolut fabuloasă la Jocurile Olimpice

"S-a terminat și sunt atât de ușurat", a spus White pentru Olympics.com după concurs, în timp ce reflecta asupra unei dimineți emoționante.
"Am încercat doar să storc fiecare mic moment din acest proces. Și, evident, mi-aș fi dorit să fi fost mai sus după acest concurs. Dar eu am făcut tot ce am putut și sunt mândru de acest loc 4", a mai declarat starul american.
Medalia de aur a fost cucerită de japonezul Hirano Ayumu (Japonia), fiind urmat pe podium de Scotty James (Australia) și Jan Scherrer (Elveția). White i-a felicitat pe premiați.
"Evident că mi-ar fi plăcut să am treilea rezultat, iar apoi dacă aș l-aș fi avut pe al treilea, mi-ar fi plăcut să îl am pe al doilea (n.r. râde). Întotdeauna îmi doresc mai mult din postura de concurent, dar sunt mândru. Las în urmă o viață și o carieră în acest sport, dar și o moștenire. Și sunt mândru de fiecare parte, de fiecare moment. Așa că mulțumesc. Mulțumesc, snowboard! Mulțumesc tuturor celor care urmăresc și abia aștept ce urmează.", a mai declarat americanul, potrivit sursei citate.
Beijing 2022
Beijing 2022 : Highlights - Men's Snowboard Big Air Qualifications
14/02/2022 LA 09:06
Beijing 2022
Sebastien Toutant, căzătură groaznică în concursul de snowboard de la Beijing
14/02/2022 LA 07:45