La Jocurile Olimpice de la Pyeongchang din februarie 2018, Max Parrot termina pe locul 2 în aceeași probă la snowboard. Căzuse la primele două runde, dar cu o ultimă încercare foarte bună și-a trecut în cont prima medalie olimpică.
La nici un an distanță, canadianul primea însă o veste teribilă, a fost diagnosticat cu cancer.
"În cariera lui de snowboarder profesionist, Parrot învățase despre rezistență. Dar boala a schimbat sensul cuvântului. În următoarele șase luni, el a suportat 12 serii de chimioterapie. Mușchii lui câștigați cu greu, câștigați din orele petrecute în sală, s-au atrofiat", relatează Forbes.
Beijing 2022
Yiming Su este campion olimpic la Big Air - snowboard, iar China a ajuns la șase medalii de aur!
15/02/2022 LA 07:13

Max Parrot a anunțat în iulie 2019 că a învins cancerul

Dar în iulie 2019, Parrot a anunțat că a învins cancerul. Și în august, el a arătat lumii snowboarding-ului că nu va rata niciun concurs, câștigând aurul la X Games Norvegia.
Parrot, în vârstă de 27 de ani, a devenit azi un erou al Canadei. Spre desoebire de concursul din 2018, de această dată a avut o manșă secundă de excepție, având la final un scor de 90,96, care nu a mai fost bătut de nimeni până la final.

Snowboard | Show-ul canadianului Max Parrot la slopestyle, cu care a cucerit titlul olimpic

El s-a calificat pe locul 10, ceea ce înseamnă că a fost al treilea pe lista de start în finală. Astfel, a avut ceva de așteptat, având în vedere că primii doi favoriți la câștigarea medaliei de aur, Mark McMorris (Canada) și chinezul Su Yiming, sportivii cu cele mai bune rezultate în calificări, au concurat în finalul rundelor.
Dar evoluția lui Parrot din manșa secundă nu a putut fi depășită. Reprezentatul Chinei a luat medalia de argint, iar conaționalul său a fost al treilea.
Aurul lui Max a fost și primul obținut de Canada la aceste Jocuri.
Beijing 2022
Beijing 2022 : Highlights - Men's Snowboard Big Air Qualifications
14/02/2022 LA 09:06
Beijing 2022
Sebastien Toutant, căzătură groaznică în concursul de snowboard de la Beijing
14/02/2022 LA 07:45