Cei mai mulți dintre sportivii care participă la Jocurile Olimpice de iarnăau ajuns deja în China, iar unii împărtășesc imagini din interiorul Satului Olimpic.
Snowboarderii americani Shaun White (35 de ani) și Maddie Mastro (21 de ani) au efectuat filmulețe din sala de mese și au dezvăluit pe TikTok o serie lungă de opțiuni culinare tip bufet, cu preparate din întreaga lume.
Beijing 2022
Yiming Su este campion olimpic la Big Air - snowboard, iar China a ajuns la șase medalii de aur!
15/02/2022 LA 07:13
Există standuri pentru mâncare chinezească, mâncare asiatică, pentru pizza și paste, cu bucătărie mondială, pentru salată, fructe și desert. Angajații sunt echipați complet, inclusiv cu măști de protecție și mănuși, în timp ce sportivii trebuie să poarte la rândul lor măști și mănuși atunci când se servesc.

Shaun White a avut întrebări despre mâncare, dar a găsit absolut la cantina din Satul Olimpic

"Am avut o mulțime de întrebări despre ceea ce o sămâncăm și au literalmente totul", a mărturisit Shaun White, una dintre marile vedete ale Jocurilor din Beijing 2022
Sportivul american, triplu campion olimpic la snowboard, în proba de half-pipe, este prezent deja la a cincea ediție a Jocurilor Olimpice și s-a arătat impresionat de oferta în ceea ce privește masa în Satul Olimpic.
Maddie Mastro, în vârstă de 21 de ani, se află la a doua participare la Jocurile Olimpice de iarnă. Ea a terminat anterior pe locul 12 la PyeongChang în 2018, cu doar nouă zile înainte de a împlini 18 ani. De asemenea, a câștigat aur și argint la Campionatele Mondiale de snowboard FIS.
Reprezentanții mass-mediei iau masa într-o cantină separatăși au un alt tip de experiență culinară, fiind serviți cu ajutorul unor roboți! Există un „bucătar” cu inteligență artificială care face hamburgeri, un robot care măcina boabe de cafea și un robot barman care poate pregăti băuturi în 90 de secunde.
Odată ce mâncarea este pregătită, un braț robot coboară fiecare farfurie în restaurant. Fiecare își poate primi farfuria și poate mânca într-o cabină pentru o singură persoană.
Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022 pot fi urmărite în direct și integral pe Eurosport și pe platforma Eurosport Player.
Beijing 2022
Beijing 2022 : Highlights - Men's Snowboard Big Air Qualifications
14/02/2022 LA 09:06
Beijing 2022
Sebastien Toutant, căzătură groaznică în concursul de snowboard de la Beijing
14/02/2022 LA 07:45