A fost un drum lung și greu până la această medalie pentru sportivul de 31 de ani care a trebuit, practic, să reînvețe de la zero surfingul după un accident horror în Hawaii care i-a produs leziuni celebrale.
Wright a ieșit însă învingător din apă la Jocurile Olimpice și a devenit astfel primul surfer din istoria Australiei care termină pe podium.
După performanța sa incredibilă, el a dezvăluit că participarea la Jocurile Olimpice a fost cea care l-a motivat în perioada de recuperare după accidentarea teribilă din 2015.
Tokyo 2020
Tokyo 2020: Sunt acestea cele mai mari valuri pe care s-a făcut surfing? Nazare 2020
07/04/2021 LA 12:45

Jocurile Olimpice: Călătoria incredibilă a lui Owen Wright

Wright a dezvăluit că datorită Jocurilor Olimpice el a putut să obțină sponsorizări prin care și-a plătit tratamentul medical. Și la nivel psihic, Jocurile l-au motivat pentru a se pregăti să-și reprezinte țara.
”Este un moment special și sunt foarte mândru să fiu surfer, să reprezint surfingul aici și am simțit că am făcut australienii mândri astăzi”, a declarat el.
Accidentarea sa a fost atât de gravă încât a fost la un pas de moarte, însă înainte de acest moment teribil în 2015, cariera sa mergea doar în sus. Era clasat pe locul cinci în lume și urma să fie favorit la cucerirea titlului mondial, fiind în cea mai bună formă a carierei.
Înainte de ultimul eveniment al anului la Hawaii, viața lui Wright s-a schimbat pentru totdeauna. Un val de peste patru metri l-a doborât, totul întâmplându-se după ce suferise deja câteva contuzii mai mici. Inițial nu părea să fie ceva grav.
El a mers apoi să doarmă, însă a fost transportat ulterior la spital unde s-a aflat că situația era mult mai gravă. Wright suferea de hemoragie internă în creier și a fost nevoit să se retragă din circuit.
A urmat apoi însă o recuperare miraculoasă, în care a trebuit practic să reînvețe surfingul de la zero din cauza accidentării la creier, însă puțin peste un an, Wright a revenit în circuit iar acum a scris istorie pentru Australia la Jocurile Olimpice.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Surf
Sportiva de top care are norocul să fie total ferită de coronavirus. Povestea ei, evocată de As
26/03/2020 LA 09:05