Grupele au fost stabilite de către tricolore cu doi ani în urmă. Totul s-a desfășurat la Luxemburg, loc în care a avut loc tragerea la sorți a grupelor. Evenimentul va avea loc între 28 septembrie și 3 octombrie, iar pentru acest eveniment a fost alocată o sumă de 2.650 mii lei.

Sportul minții și al corpului

Sportul, indiferent dacă este practicat la nivel de profesie sau pentru relaxare, oferă beneficii considerabile pentru sănătate. În primul rând, orice tip de mișcare fizică te ajută să te menții în formă, îți îmbunătățește încrederea în tine și îți ridică tonusul.
Tenis de Masă
România are trei medalii asigurate la Mondialele de juniori de tenis de masă
05/12/2021 LA 08:11
În al doilea rând, sportul este foarte eficient și când vine vorba de antrenarea psihicului. În momentul în care practici sport, indiferent dacă vorbim de tenis de masă, handbal sau înot, mintea ta este concentrată în totalitate asupra activității pe care o desfășori. Drept urmare, funcția creierului este îmbunătățită și el eliberează hormonul fericirii.
Spre exemplu, campioana noastră europeană la tenis de masă, Elizabeta Samara mărturisea la un moment dat că este foarte pasionată de acest joc, chiar dacă există și anumite presiuni. Cu toate acestea, este determinată să lupte pentru un nou titlu.

Psihic de învingător

Există multe abilități pe care un jucător bun trebuie să le dețină pentru a câștiga un meci. La urma urmei, tenisul de masă necesită multă răbdare și dorință de a juca un joc constant pe tot parcursul meciului.
Deși din exterior nu se vede mereu acest lucru, o mare parte din joc poate fi la fel de solicitantă atât pentru minte cât și pentru corp. La fel ca atunci când joci alte tipuri de activități ale minții, inclusiv șah, ruletă sau alte tipuri de jocuri de cazinou, trebuie să iei în considerare slăbiciunile adversarului. Acest lucru necesită multă concentrare și abilitatea de a trece cu bine peste situațiile neprevăzute.
https://i.eurosport.com/2021/08/31/3210432.png

Mândria românilor

Până în momentul de față, România are în palmares cinci titluri de campioană europeană la acest sport. Acestea au fost obținute în 1992, 2002, 2005, 2017 și 2019. Câteva dintre cele mai bune jucătoare printre care și Elizabeta Samara, Daniela Dodean Monteiro, Adina Diaconu și Irina Ciobanu au reușit performanța de a câștiga titlul european pentru a doua oară consecutiv, totul se întâmpla în Franța, la Nantes.
Echipa națională este determinată și anul acesta să facă o figură bună la Cluj. Fetele sunt puse în fața presiunii din partea publicului, dar starea lor mentală este una foarte bună. Fiecare meci reprezintă o nouă provocare pentru ele, însă susținerea pe care o primesc din partea suporterilor le ajută să treacă cu bine peste fiecare hop. Fiecare meci este important, mai ales când ești în top, exact ce susținea și Beatrice Romanescu, managerul FR tenis de masă în urmă cu ceva timp.

Așteptări mari la Cluj

În momentul în care are loc un campionat de acest tip, care se desfășoară acasă, așteptările sunt destul de mari. Româncele noastre sunt determinate și își doresc să câștige al treilea titlu european.
Cât despre băieți, cu siguranță și ei vor face o figură bună, mai ales că publicul clujean și nu numai îi va încuraja în acest sens.
Una dintre cele mai mari provocări când vine vorba despre orice sport este să-ți păstrezi titlul pe care l-ai obținut deja. Pe cât este de greu să obții o medalie, performanța adevărată înseamnă să reușești să dovedești de fiecare dată același nivel de profesionalism.
Nu există îndoială că tenisul de masă românesc se joacă la un nivel de top, motiv pentru care Campionatul European de la Cluj ne va oferi un spectacol pe cinste.
Nu mai este foarte mult timp până când va avea loc campionatul european de tenis de la masă, eveniment ce se va desfășura la Cluj Napoca. Sportivii sunt pregătiți să dovedească încă o dată de ce sunt în stare și să le arate adversarilor că își merită titlul. Perseverența de care au dat dovadă și experiența de la Jocurile Olimpice de anul acesta le vor duce pe sportive în top.
Tenis de Masă
Bernadette Szocs s-a oprit în optimi la Campionatul Mondial! Samara și Dragoman speră la o medalie
27/11/2021 LA 08:03
Tenis de Masă
Bernadette Szocs, în optimi la Mondialul de tenis de masă, după o victorie mare contra unei asiatice
26/11/2021 LA 08:42