Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Un sportiv fără mâini face senzație la Jocurile Paralimpice la... tenis de masă

Bianca Dumitru

Publicat 26/08/2021 la 14:29 GMT+3

Jocurile Paralimpice ne aduc mereu în atenție sportivi cu povești de viață incredibile. Acesta este și cazul lui Ibrahim Elhusseiny Hamadtou, care concurează la tenis de masă deși nu are nicio mână.

Ibrahim Elhusseiny Hamadtou

Credit imagine: Getty Images

În vârstă de 48 de ani, Ibrahim Elhusseiny Hamadtou participă la Jocurile Paralimpice de la Tokyo în echipa Egiptului. Sportivul concurează în proba de tenis de masă în ciuda faptului că nu are nicio mână.
Egipteanul și-a pierdut membrele superioare la vârsta de 10 ani, în urma unui accident de tren, dar și-a găsit puterea de a merge înainte. S-a apucat de tenis de masă în momentul în care un prieten i-a spus că nu va putea face niciodată asta.
Hamadtou este la a doua participare la Jocurile Paralimpice, el reprezentând Egiptul și la ediția din 2016.
"M-am îndrăgostit de tenisul de masă în 1983, în anul în care mi-am pierdut ambele mâini. Asistam la un meci jucat de doi dintre prietenii mei. La un moment dat, s-a iscat o ceartă de la un punct, iar eu am ținut partea unuia. Celălalt mi-a spus ferm: 'Nu te băga, oricum nu vei putea juca niciodată!' Acela a fost momentul care m-a ambiționat foarte mult și care m-a determinat să mă apuc.
Am încercat mai multe variante, dar niciuna nu funcționa atât de bine cum mi-aș fi dorit. În cele din urmă, m-am hotărât să țin paleta în gură. Scopul meu este să mă întorc acasă, în țara mea, cu o medalie. Fiecare jucător de aici are acest scop", a dezvăluit sportivul în cadrul unui interviu, înainte de startul Jocurilor Paralimpice de la Tokyo.

Destine impresionante ale sportivilor de la Jocurile Paralimpice

Povestea lui Hamadtou nu este singulară. Foarte mulți dintre sportivii angrenați în această perioadă în competiția paralimpică au povești de viață impresionante.
De exemplu, Haven Shepherd, o sportivă care și-a pierdut picioarele la 14 luni, a devenit un adevărat exemplu. Nu doar că nu a lăsat soarta să își pună amprenta asupra evoluției sale ulterioare, dar, la doar 18 ani, demonstrează o maturitate incredibilă. Shepherd are o mentalitate de câștigătoare și inspiră o mulțime de oameni prin optimismul său și modul pozitiv în care privește viața.
Povestea de viață a înotătoarei care concurează pentru echipa Statelor Unite ale Americii este prezentată pe larg aici.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo