Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Carol-Eduard Novak, doar locul 11 în proba de contratimp 1.000 de metri

Bianca Dumitru

Actualizat 26/08/2021 la 09:21 GMT+3

Carol-Eduard Novak a luat startul în această dimineață în prima sa probă de la Jocurile Paralimpice de la Tokyo.

Carol-Eduard Novak, Jocurile Paralimpice

Credit imagine: Getty Images

Carol-Eduard Novak a concurat în această dimineață în proba de contratimp pe 1.000 de metri a disciplinei ciclism pe pistă, pentru categoriile C4 și C5 de dizabilități.
Sportivul, care a cucerit în trecut trei medalii paralimpice pentru România, a încheiat cursa cu timpul de 1:06.918, ratând podiumul. La timpul lui Novak s-a aplicat un coeficient de 98,91%, astfel că în clasament a apărut cu 1:07.655, la finalul probei clasându-se pe locul 11.
Noul campion paralimpic este spaniolul Alfonso Cabello Llamas, care a încheiat cursa cu timpul de 1:01.557, stabilind un nou record mondial și paralimpic.
La edițiile precedente ale Jocurilor Paralimpice, Carol-Eduard Novak a cucerit două medalii de argint, în probele de contratimp pe șosea de la Beijing 2008 și Londra 2012, și una de aur, în proba de urmărire pe pistă, în 2012.
Românul, primul ministru în funcție care a concurat vreodată la Jocurile Paralimpice, va mai participa la Tokyo și în proba de urmărire pe distanța de 4.000 de metri, programată vineri dimineață, dar și în probele de contratimp pe șosea și fond pe șosea.
7 sportivi români participă la Jocurile Paralimpice de la Tokyo din această vară, care se desfășoară în perioada 24 august - 5 septembrie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo