Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

2021 în sport | Simona Halep e gata de restart, după cel mai slab sezon al carierei

Irina Aldea

Publicat 26/12/2021 la 13:30 GMT+2

2021 în sport | Anul calendaristic 2021 se apropie de final, iar Simona Halep poate răsufla ușurată, pentru că lasă în urmă cel mai slab sezon al carierei, un an în care a lipsit în premieră de la două turnee de Grand Slam (Roland Garros și Wimbledon, acolo unde era campioană en-titre) și a părăsit Top 10 WTA pentru prima dată din 2014.

Simona Halep

Credit imagine: Eurosport

Simona Halep a avut parte de un an 2021 foarte slab pe plan sportiv. Ajunsă la 30 de ani, marea noastră campioană a suferit anul acesta câteva accidentări care au ținut-o departe de terenul de tenis pentru cea mai mare parte a sezonului competițional. Dacă în anii precedenți se lupta la vârful ierarhiei mondiale, Simona Halep a disputat anul acesta doar 34 de meciuri, având un bilanț de 24 de victorii și 10 înfrângeri.
Pentru Simona Halep, cele mai mari neîmpliniri ale anului 2021 au fost absențele de la Roland Garros (campioană în 2018), Wimbledon (campioană în 2019) și mai ales Jocurile Olimpice de la Tokyo, acolo unde își propusese să cucerească o medalie, indiferent de culoarea ei. Din cauza accidentării teribile de la Roma, Simona Halep nu a putut să-și împlinească visul de a concura pentru România la Tokyo și să fie cel mai probabil portdrapel.

2021, anul accidentărilor pentru Simona Halep

În 2021, Simona Halep și-a început sezonul cu prezența la Gippsland Trophy, acolo unde a ajuns până în sferturile de finală și a fost învinsă în mod categoric de Ekaterina Alexandrova. A urmat Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului. Acolo, Simona a ajuns de asemenea până în sferturile de finală, unde a cedat în fața Serenei Williams. Românca a mers mai apoi la Miami și a jucat acolo un meci de 3 seturi cu Garcia, înainte de a se retrage din turneu în turul al treilea, acuzând o problemă la umăr.
Simona Halep
Simona Halep a luat o mică pauză și a revenit apoi în circuit pe suprafața ei preferată, zgura, la turneul indoor din Suttgart, acolo unde a ajuns până în semifinale, când a pierdut la Aryna Sabalenka. Pentru Simo a urmat turneul de la Madrid, acolo unde are două titluri (2016 și 2017). La ediția din 2021, Halep s-a oprit în optimile de finală, cedând la Elise Mertens în 3 seturi foarte strânse.
Roma 2021 a fost punctul de cotitură, momentul în care se anunța o lungă absență din circuit. În turul al doilea, Simona Halep a abandonat în meciul cu Angelique Kerber, când conducea cu 6-1, 3-3. În urma unei mișcări bruște în timpul jocului, Simona a acuzat dureri groaznice la gamba stângă și a cerut intervenția medicilor, dar nu a mai putut continua și a părăsit terenul în lacrimi, fiind scoasă din arena sprijinindu-se de membrii echipei sale.
Simona Halep

Roma 2021, momentul de cotitură în sezonul Simonei Halep

3 luni, atât a durat pauza pe care Simona Halep a fost forțată să o ia, după accidentarea teribilă suferită la Roma. Simo a revenit la turneul de la Montreal, acolo unde de asemenea a bifat rezultate de excepție de-a lungul carierei. Nivelul fizic nu i-a permis să înainteze în turneu și a cedat în fața americancei Danielle Collins. La Cincinnati a obținut prima victorie după o perioadă de coșmar, însă a urmat o nouă retragere din turneu, înaintea meciului cu Jessica Pegula.
După Cincinnati, Simona Halep a mai participat la US Open (a cedat în optimi la Elina Svitolina), Indian Wells (a cedat în optimi la Aliaksandra Sasnovich), Moscova (a cedat în sferturi la Maria Sakkari), Cluj (a cedat în finală la Anett Kontaveit) și la Linz, acolo unde a obținut două victorii, înainte de a se retrage fiind calificată în semifinale, acolo unde urma să dea piept cu Jaqueline Cristian.
Simona Halep despre accodentarea de la Roma

Premiere nedorite pentru Simona Halep în 2021

O prezență constană în fazele avansate ale turneelor din circuitul feminin de tenis, Simona Halep a fost nevoită să stea departe de terenul de tenis anul acesta. Începând din 2013, Simona a câștigat în fiecare an cel puțin un trofeu, însă nu și în 2021. De altfel, sportiva noastră a jucat o singură finală anul acesta, la Transylvania Open, acolo unde a cedat fără drept de apel în fața estonei Anett Kontaveit.
Chiar și așa, e important de precizat că începând din 2010 nu a existat niciun sezon în care Simona Halep nu a reușit să ajungă în cel puțin o finală, o statistică de-a dreptul incredibilă, care confirmă constanța fabuloasă de care e în stare românca. Ea a disputant 40 de finale în carieră și a câștigat 22 de titluri în circuitul WTA.
picture

Simona Halep a suferit două rupturi la Roma! Anunțul făcut de marea noastră campioană

Simona Halep a pătruns între primele 10 jucătoare ale lumii pe 27 ianuarie 2014 și este pe locul 8 all-time în privința longevității în Top 10, din momentul în care a fost publicat primul clasament WTA, în noiembrie 1975. Anul 2021 îl va încheia pe poziția a 20-a, însă obiectivul pentru 2022 e cât se poate de clar: reintrarea în Top 10 WTA, după cum chiar Simona a anunțat.

Cum vrea Simona Halep să domine circuitul în 2022: schimbări importante în echipa româncei

Simona Halep a anunțat în luna septembrie 2021 că parteneriatul ei cu Darren Cahill ia sfârșit, după 6 ani în care au format o echipă de temut. Înainte de încheierea parteneriatului cu antrenorul australian, în echipa Simonei a revenit Daniel Dobre, omul care s-a aflat alături de sportiva noastră în momentul în care a cucert al doilea turneu de Grand Slam, Wimbledon 2019.
Acestea nu au fost singurele schimbări pe care Simona Halep le-a anunțat cu privire la echipa ei. Românca l-a cooptat și pe Adrian Marcu în echipă, iar la două luni după ce s-a despărțit de Darren Cahill, Simona Halep a anunțat încă o revenire de senzație. Este vorba despre fizioterapeutul foarte bine cotat în circuit, Teo Cercel, care a lucrat până de curând cu Sorana Cîrstea.
Aproape toată cariera a lucrat Simona Halep cu Teo Cercel, până ce sportiva a avut o ieșire nervoasă la adresa fizioterapeutului la începutul lui 2020.Simona Halep a fost aspru criticată pentru decizia de a se despărțit de Teo Cercel, mai ales în contextul numeroaselor accidentări pe care le-a avut de înfruntat. Acum, românca a revenit la sentimente mai bune și a lăsat toate neînțelegerile în urmă, totul pentru a-și îndeplini visul de a continua să joace tenis la cel mai înalt nivel.
Rămâne acum de văzut ce îi rezervă anul 2022 campioanei noastre, care are fără doar și poate gânduri mari pentru noul sezon competițional. După un an 2021 foarte dificil, Halep e gata de restart, având alături de ea o echipă în care are încredere deplină, după cum a declarat în mai multe rânduri.
Simona Halep
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo