Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

2024, ultimul an în circuit pentru Nadal și Djokovic? Predicția venită din Italia: "Își vor da seama!"

Irina Aldea

Publicat 23/04/2024 la 15:24 GMT+3

Rafael Nadal a dat de înțeles că 2024 este ultimul lui an în circuit, iar Adriano Panatta nu crede că spaniolul va mai juca după Roland Garros. Fostul mare campion italian e de părere că nici Novak Djokovic nu va continua să joace după acest sezon competițional.

Djokovic & Nadal. Sursă foto: ClutchPoints

Credit imagine: facebook

Nadal a precizat în repetate rânduri că 2024 va fi sezonul în care spune "adio" tenisului, având în vedere frecventele sale lupte cu accidentările. Al doilea cel mai titrat tenismen din istorie, Rafael Nadal, continuă să lupte în circuitul ATP, în ciuda problemelor de sănătate. El a jucat doar două evenimente până acum în acest sezon, dar rămâne hotărât să își încheie cariera pe teren.
Săptămâna aceasta, el va putea fi văzut în acțiune la Masters-ul de la Madrid 2024. Nadal este de cinci ori campion la Caja Magica, după ce a câștigat ultimul său titlu la acest eveniment în 2017. Deși șansele sale de a câștiga în acest an sunt foarte mici, el va fi totuși cel mai mare favorit al publicului, având în vedere că aceasta ar putea fi ultima sa apariție pe zgura din capitala Spaniei.  

2024, ultimul an în circuit pentru Nadal și Djokovic? Predicția venită din Italia

Toate încercările de a se antrena la maximum pe zgură corespund dorinței sale de a face o figură frumoasă la ediția din acest an a Roland Garros-ului. "Regele Zgurii" a câștigat de 14 ori acest turneu de Grand Slam, un record aproape imposibil de doborât. Dar pentru Adriano Panatta, acesta ar putea fi ultimul eveniment din cariera spaniolului.
"Era lui Federer, Nadal și Djokovic este la final. Cred că Nadal se va opri după Roland Garros, iar Djokovic s-ar putea retrage la sfârșitul anului, pentru că în 2025 va împlini 38 de ani și își dă seama că nu va mai putea continua așa cum și-ar dori, amândoi își vor da seama de asta", a declarat Adriano Panatta, în cadrul unei intervenții la OA Sport.
Panatta este și el la rându-i un fost câștigător la Roland Garros, cucerind titlul în 1976. O figură renumită în tenisul italian, analiza sa fiind respectată. Cu toate acestea, afirmația sa potrivit căreia Nadal se va retrage la Paris s-ar putea dovedi incorectă. Câștigătorul a 22 de titluri de Grand Slam la simplu și-a confirmat prezența la Laver Cup 2024 pentru echipa Europei în cursul acestui an. Deși lucrurile ar putea să se înrăutățească până atunci, acest lucru arată totuși că Nadal nu este încă pregătit să se retragă. Djokovic, de cealaltă parte, a transmis și el că e hotărât să joace și la Jocurile Olimpice din 2028.

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo