Semifinalistă la Wimbledon 2019 în proba de simplu și câștigătoare a titlului de la All England Club în 2019 în proba de dublu, Barbora Strycova, fost lider mondial la dublu, şi-a anunţat marţi retragerea din tenis la vârsta de 35 de ani. Sportiva din Cehia a ales să se retragă acum și pentru că este însărcinată cu primul ei copil.
"Spun adio carierei mele şi nu intenţionez să revin în circuit", a declarat marţi Strycova la Praga, în faţa presei. Câștigătoare a 31 de titluri în proba de dublu, ea nu a mai fost prezentă la vreun turneu din luna februarie, de la Australian Open, iar acum este a doua jucătoare a lumii în clasamentul de dublu şi 52 WTA la simplu.
Tenis
Barbora Strycova, reacție comică după ce a fost felicitată de Simona Halep pentru cariera ei
06/05/2021 LA 12:37

Barbora Strycova și-a anunțat retragerea din tenis la 35 de ani

Strycova şi-a exprimat însă dorinţa să joace un ultim meci în prezenţa fanilor, locul ideal pentru ea fiind Wimbledon, unde visează să participe în 2022, după ce va naşte: "Vreau să joc o ultimă partidă în faţa publicului. Visul ar fi ca asta să fie la Wimbledon, însă dacă nu se poate, voi organiza ceva aici, în Cehia", a explicat Strycova, pentru care cea mai bună clasare la simplu a fost locul 16 mondial.
În cariera sa, Strycova a câştigat două turnee în proba de simplu (Linz 2017 și Quebec City 2011) şi 31 în cea de dublu, în care a obţinut medalia de bronz la Jocurile Olimpice 2016 de la Rio, când a făcut pereche cu Lucie Safarova, care de asemenea s-a retras pentru a da naștere primului ei copil, o fetiță.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Tenis
LIVE BLOG Roland Garros, ziua a 9-a: Djokovic - Carreno Busta, "sfert" cu încărcătură + meci amânat
05/10/2020 LA 10:02
Tenis
Barbora Strycova, în culmea fericirii pentru parteneriatul cu Simona Halep: "E un privilegiu"
09/08/2020 LA 12:34