Semifinalistă la Wimbledon 2019 în proba de simplu și câștigătoare a titlului de la All England Club în 2019 în proba de dublu, Barbora Strycova, fost lider mondial la dublu, şi-a anunţat marţi retragerea din tenis la vârsta de 35 de ani. Sportiva din Cehia a ales să se retragă acum și pentru că este însărcinată cu primul ei copil.
"Spun adio carierei mele şi nu intenţionez să revin în circuit", a declarat marţi Strycova la Praga, în faţa presei. Câștigătoare a 31 de titluri în proba de dublu, ea nu a mai fost prezentă la vreun turneu din luna februarie, de la Australian Open, iar acum este a doua jucătoare a lumii în clasamentul de dublu şi 52 WTA la simplu.

Cum a reacționat Barbora Strycova după ce Simona Halep a felicitat-o pentru cariera ei

Roland Garros
Simona Halep, antrenament de 5 stele la Roland Garros! Rivala alături de care se pregătește la Paris
ACUM O ORĂ
La puțin timp după anunțul retragerii din circuit, Simona Halep a postat pe contul personal de Instagram un mesaj pentru Strycova: "Întotdeauna o campioană, ca jucătoare de tenis, iar acum ca mama. Îți vom duce lipsa în circuit, Barbora Strycova", a fost mesajul campioanei noastre pentru sportiva din Cehia.
Într-o conversație pe care a avut-o cu o foarte bună prietenă, Barbora Strycova s-a declarat încântată de mesajul primit de la a treia jucătoare a lumii: "Simona mi-a dat un mesaj, m-a felicitat, a fost foarte drăguț din partea ei. Cred că este tristă că nu voi mai concura. Sunt sigură că de fiecare dată când mă vedea pe partea ei de tablou era fericită pentru că știa pur și simplu din start că e în turul următor", a spus Barbora Strycova.
În cariera sa, Strycova a câştigat două turnee în proba de simplu (Linz 2017 și Quebec City 2011) şi 31 în cea de dublu, în care a obţinut medalia de bronz la Jocurile Olimpice 2016 de la Rio, când a făcut pereche cu Lucie Safarova, care de asemenea s-a retras pentru a da naștere primului ei copil, o fetiță.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Roland Garros
Simona Halep, pregătiri intense pentru Roland Garros! Când are programat primul antrenament la Paris
ACUM 19 ORE
Roland Garros
Simona Halep a vorbit despre retragerea din tenis, înainte de Roland Garros! Când va pune stop
ACUM 20 ORE