Elina Svitolina a fost învinsă, în această dimineață, în sferturile de finală ale turneului de la Monterrey, după două ore și 35 de minute de joc. Ucraineanca a cedat în trei seturi, scor 6-1, 5-7, 6-7 (5), în fața sportivei de pe locul 44 WTA, Maria Camila Osorio Serrano.
Deși s-a impus rapid în primul set, reușind 5 game-uri consecutive, Svitolina a pierdut setul 2 pe propriu serviciu, iar în decisiv, chiar dacă s-a aflat în mai multe rânduri la conducere (2-0, 3-1, 4-1), nu a putut să evite tiebreak-ul.
Ucraineanca de pe locul 15 WTA a condus și în ultimele secunde ale partidei (3-0, 4-3 în tiebreak), dar a cedat un punct pe propriul serviciu, iar apoi columbianca și-a adjudecat victoria.
Tenis
Svitolina a cerut excluderea sportivilor din Rusia și Belarus din circuit! Anunțul ucrainencei
21/04/2022 LA 06:51
În semifinalele turneului de la Monterrey, Osorio Serrano o va înfrunta pe Nuria Parrizas-Diaz, care a eliminat-o în trei seturi pe Sara Sorribes Tormo, scor 3-6, 6-1, 4-6.
Citește și:

Câți bani va încasa Elina Svitolina după eliminarea din sferturi

După ce a fost eliminată în sferturile de finală ale turneului de la Monterrey, Elina Svitolina va primi suma de 4.854 de euro pentru parcursul ei. Toți banii vor fi donați către armata din Ucraina, așa cum sportiva a anunțat că va face ca urmare a războiului izbucnit în urmă cu mai bine de o săptămână.
"Scrisoare către Patria mea, În prezent sunt departe de Tine, departe de cei dragi, departe de poporul meu, dar inima mea nu s-a simțit niciodată atât de caldă și plină de sufletul Tău. Este greu de exprimat cât de specială ești. Pentru mine, ești puternică, frumoasă și unică. Mi-ai dat totul și prețuiesc fiecare parte din Tine: cultura, educația, pământurile, mările, orașele, oamenii tăi. Oamenii mei.
Oamenii mei, în fiecare zi mă tem pentru voi. Sunt devastată, ochii mei nu se vor opri din plâns, inima mea nu se va opri din a sângera. Dar sunt atât de mândră. Văd oamenii noștri, mamele noastre, tații noștri, frații noștri, surorile noastre, copiii noștri, toți sunt atât de curajoși și puternici, luptă să Te apere. Sunt eroi. Mă angajez să redistribui premiile în bani ale următoarelor mele turnee pentru a sprijini nevoile armatei și cele umanitare și a îi ajuta să te apere pe Tine, țara noastră.
Ucraina, Tu ne unești, Tu ești identitatea noastră, Tu ești trecutul și viitorul nostru. Suntem Ucraina. FIE CA LUMEA SĂ VĂDĂ, SĂ NE AJUTE ȘI SĂ NE UNIM FORȚELE PENTRU A TE PROTEJA.
Ești în toate gândurile și rugăciunile mele. Ești mereu cu mine. Eu sunt Ucraina. Suntem Ucraina", a scris Elina Svitolina, "o ucraineană mândră", așa cum se autointitulează.
Tenis
Elina Svitolina a pus-o pe Simona Halep lângă Rafael Nadal! La ce capitol o consideră cea mai bună
19/04/2022 LA 13:34
Tenis
"Extrem de dificil" Svitolina, hotărâre drastică! Anunțul făcut la o lună după izbucnirea războiului
29/03/2022 LA 15:23