Rafael Nadal joacă, la 35 de ani, un tenis foarte greu de contracarat. Fostul număr 1 mondial s-a adaptat minunat la hard în acest debut de an și are 15 victorii din 15 meciuri în 2022. Nadal nu a pierdut set la Acapulco și, încurajat puternic de fanii mexicani, a defilat până în finală, indiferent dacă adversarul s-a numit Kudla, Kozlov, Paul sau numărul 1 mondial Medvedev. Victoria cu repetiție în fața lui Medvedev, după thriller-ul din finala de la Australian Open a fost o nouă demonnstrație de forță din fața spaniolului care își dorește și revină prima poziție în clasamentul ATP.
Rafael Nadal a ajuns în a 128-a finală a carierei, iar adversarul său Cameron Norrie a fost doar un admirator al tenisului încântător pe care spaniolul îl joacă în acest moment.
Britanicul Norrie a greșit foarte puțin în primul set, dar nu a putut face fața avalanșei venit în partea cealaltă a fileului. Nadal a jucat la turație maximă și, la fel ca în semifinala cu Medvdedev, a avut nevoie de un sigur break pentru a pune mâna pe primul set. S-a terminat 6-4, iar campionul de la Australian Open 2022 i-a aruncat o privire plină de încredere lui Norrie.
Roland Garros
Mouratoglou a dat verdictul! Care sunt cei 4 favoriți la câștigarea titlului de la Roland Garros
ACUM O ORĂ
Britanicul a avut o singură tresărire de orgoliu și a reușit să oprească o serie de 16 puncte de break salvate de Nadal. La începutul setului secund, Norrie a reușit egalarea la 1-1, dar nu putut face față dorinței uriașe de victorie a spaniolului.
Ca și în 2020, Nadal s-a impus la Acapulco fără să piardă set și are în Mexic un parcurs fantastic, 20-0 la seturi.

Nadal, fantastic pe hard și urmează zgura

Rafael Nadal are un început de vis în 2022, cu titluri obținute la Melbourne și Acapulco, iar acum spaniolul revine pe suprafața favorită. Succesul de la Audstralian Open a însemnat intrarea în istorie ca primul jucător de tenis cu 21 de titluri de Grand Slam. Nadal vrea să facă 22 la Roland Garros, turneul său favorit unde s-a impus de 13 ori în ultimii 17 ani. În 2021, Nadal a cedat în semifinale după un nou meci epic împotriva lui Novak Djokovic. Este de văzut dacă sârbul va putea participa la Roland Garros în acest an, după scandalul legat de vaccinare.
Internazionali BNL d'Italia
TOP 5 puncte de la Roma. Schimburi fabuloase între cei mai buni tenismeni din lume
ACUM 9 ORE
Tenis
Carlos Alcaraz - Roger Federer, un duel așteptat! "Ar fi trist dacă nu ar avea șansa să-l înfrunte"
13/05/2022 LA 12:23