Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rafael Nadal, campion la Acapulco. Spaniolul continuă seria succeselor din 2022

Ion Alexandru

Publicat 27/02/2022 la 08:08 GMT+2

Rafael Nadal este cel mai bun jucător de tenis din 2022. Nu există dubii că revenirea spaniolului în circuit este spectaculoasă și eficientă. În Mexic, Nadal a fost devastator și a obținut al 91-lea titlu al carierei după o finală câștigată în două serturi, 6-4, 6-4 cu Cameron Norrie.

Rafael Nadal of Spain celebrates with the champion trophy after winning the final match between Rafael Nadal of Spain and Cameron Norrie of Great Britain as part of the Telcel ATP Mexican Open 2022 at Arena GNP Seguros on February 26, 2022 in Acapulco, Me

Credit imagine: Getty Images

Rafael Nadal joacă, la 35 de ani, un tenis foarte greu de contracarat. Fostul număr 1 mondial s-a adaptat minunat la hard în acest debut de an și are 15 victorii din 15 meciuri în 2022. Nadal nu a pierdut set la Acapulco și, încurajat puternic de fanii mexicani, a defilat până în finală, indiferent dacă adversarul s-a numit Kudla, Kozlov, Paul sau numărul 1 mondial Medvedev. Victoria cu repetiție în fața lui Medvedev, după thriller-ul din finala de la Australian Open a fost o nouă demonnstrație de forță din fața spaniolului care își dorește și revină prima poziție în clasamentul ATP.
Rafael Nadal a ajuns în a 128-a finală a carierei, iar adversarul său Cameron Norrie a fost doar un admirator al tenisului încântător pe care spaniolul îl joacă în acest moment.
Britanicul Norrie a greșit foarte puțin în primul set, dar nu a putut face fața avalanșei venit în partea cealaltă a fileului. Nadal a jucat la turație maximă și, la fel ca în semifinala cu Medvdedev, a avut nevoie de un sigur break pentru a pune mâna pe primul set. S-a terminat 6-4, iar campionul de la Australian Open 2022 i-a aruncat o privire plină de încredere lui Norrie.
Britanicul a avut o singură tresărire de orgoliu și a reușit să oprească o serie de 16 puncte de break salvate de Nadal. La începutul setului secund, Norrie a reușit egalarea la 1-1, dar nu putut face față dorinței uriașe de victorie a spaniolului.
Ca și în 2020, Nadal s-a impus la Acapulco fără să piardă set și are în Mexic un parcurs fantastic, 20-0 la seturi.

Nadal, fantastic pe hard și urmează zgura

Rafael Nadal are un început de vis în 2022, cu titluri obținute la Melbourne și Acapulco, iar acum spaniolul revine pe suprafața favorită. Succesul de la Audstralian Open a însemnat intrarea în istorie ca primul jucător de tenis cu 21 de titluri de Grand Slam. Nadal vrea să facă 22 la Roland Garros, turneul său favorit unde s-a impus de 13 ori în ultimii 17 ani. În 2021, Nadal a cedat în semifinale după un nou meci epic împotriva lui Novak Djokovic. Este de văzut dacă sârbul va putea participa la Roland Garros în acest an, după scandalul legat de vaccinare.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo