Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Alex De Minaur a atins o performanță nemaivăzută de 12 ani, după calificarea în finala de la Acapulco

Andrei Nicolae

Publicat 02/03/2024 la 14:24 GMT+2

Australianul s-a calificat în finala turneului din Mexic după ce Jack Draper s-a retras la scorul de 4-0 în decisiv pentru sportivul de la Antipozi. Alex De Minaur este la un meci distanță de a-și apăra titlul ATP 500 de la Acapulco, după ce britanicul a fost nevoit să abandoneze din cauza unei accidentări.

Alex de Minaur.

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Alina Chiță
Draper revenise în meci după ce a pierdut primul set și a forțat un set decisiv, însă nu a mai putut continua după ce a primit îngrijiri medicale. De Minaur a obținut o victorie cu 6-3, 2-6, 4-0 și se pregătește de confruntarea pentru titlu cu Casper Ruud, care l-a eliminat pe Holger Rune, al doilea favorit, în trei seturi.
"Sunt fericit că sunt în finală, dar sper că Jack se simte bine. Are un talent extraordinar și sper că se poate recupera pentru următoarele turnee. Este greu să joci atunci când adversarul tău nu este ok din punct de vedere fizic, dar trebuie să rămâi concentrat.
Cred că acestea sunt genul de situații care sunt cel mai greu de gestionat ca jucător, pentru că ești blocat între două gânduri. Un gând este, în regulă, vezi că adversarul tău suferă. Așa că hai să încercăm să punem mingea în teren și să îl facem să rateze pur și simplu. Ceea ce trebuie să faci cu adevărat este să joci același stil de tenis care te-a adus în acea etapă. Așa că este extrem de greu să te concentrezi în astfel de situații și de multe ori acestea sunt meciurile care se pot complica de la sine", a declarat de Minaur, citat de Tennis.com.
Citește și:

Alex de Minaur, campionul en-titre, se califică în finala Mexican Open, unde îl va întâlni pe Casper Ruud

De Minaur, în vârstă de 25 de ani, a câștigat al nouălea meci consecutiv în Mexic și a devenit primul campion en-titre care ajunge în finala de la Acapulco de la David Ferrer, în 2013. De Minaur are șapte titluri ATP în carieră, cel mai recent fiind chiar cel de anul trecut de la Acapulco.
În cealaltă semifinală, Holger Rune a început în forță, cu lovituri agresive de pe linia de fund și a luat primul set, dar apoi a scăzut nivelul, deoarece s-a luptat cu crampele, iar Ruud și-a găsit ritmul. Jucătorul norvegian a fost condus cu 3-1 în cel de-al treilea set, cu Rune la serviciu, dar a reușit câteva break-uri și și-a păstrat serviciul pentru a obține victoria.
Între De Minaur și apărarea titlului de la Acapulco se află Ruud, al șaselea favorit. Norvegianul în vârstă de 25 de ani va încerca să câștige al 10-lea titlu din carieră, primul la un turneu ATP 500.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo