Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rafa Nadal, dat ca exemplu de Tsitsipas, la Madrid! "Recordurile lui nu vor mai fi doborâte vreodată"

Dani Morar

Publicat 28/04/2024 la 12:02 GMT+3

Rafa Nadal s-a calificat în turul 3 la Madrid Open, după ce l-a învins pe Alex De Minaur cu 7-6, 6-3. Ibericul a fost dat ca exemplu despre ceea ce înseamnă jocul pe zgură, de către Stefanos Tsitsipas, cel care a părăsit surprinzător turneul.

Nadal, victorie mare la Madrid, în fața lui De Minaur! Rafa s-a calificat în turul al treilea

Rafa Nadal și-a luat revanșa în fața lui Alex De Minaur, după ce australianul îl învinsese la Barcelona. Spaniolul a câștigat în turul 2 la Madrid și va evolua pentru un loc în optimi împotriva lui Pedro Cachin.
Stefanos Tsitsipas a avut o soartă diferită și a pierdut incredibil în fața lui Thiago Monteiro, locul 118 ATP. Grecul a fost pe modul filosof după meci, vorbind totodată și despre recordurile deținute de Nadal, despre care nu crede că vor fi doborâte vreodată.
"Multe dintre titlurile câștigate de mine pe zgură sunt datorită lui (n.r. lui Nadal), cred. Jocul său stă ca o sursă de inspirație pentru ceilalți jucători. Toți încercăm să analizăm și să luăm cele mai bune calități pe care el le are pe zgură.
E ceva ce face extrem de bine de mai bine de un deceniu. Așa că, și eu încerc să aplic câteva dintre lucrurile pe care el le-a folosit și au funcționat atât de bine. Încerc să le folosesc în jocul meu.
Cred că e un exemplu grozav despre cum ar trebui să fie tenisul pe zgură și cum ar trebui jucat. Peste toate, el e cel mai mare care a pășit în acest sport. Ar fi fost o rușine să nu îl vedem din nou la Madrid. Cred că moștenirea lui va rămâne pe veci. A avut câteva performanțe stelare și a doborât recorduri care cred că nu vor mai fi doborâte vreodată în tenis", a declarat Tsitsipas, potrivit presei din Madrid.
Citește și:

Alex De Minaur și-a analizat înfrângerea cu Rafa Nadal de la Madrid

Tenismenul australian și-a analizat înfrângerea și a admirat nivelul ridicat pe care Rafa Nadal l-a prezentat la Mutua Madrid Open 2024. În urmă cu aproximativ 15 zile, el a fost jucătorul care l-a învins pe spaniol la Barcelona. Australianul a mărturisit cum a ajuns la acest meci, cum l-a văzut pe Rafa și care a fost influența confruntării recente de la Barcelona.
Alex De Minaur a vorbit despre cum s-a pregătit pentru acest meci, recunoscând că i-a fost greu: "Până la urmă nu este ușor. Este ceea ce este, nu știi niciodată ce se va întâmpla. Te pregătești pentru orice, pentru condiții, pentru tipul de meci, pentru toate așteptările, pentru public, te pregătești cât mai bine posibil și apoi trebuie să intri pe teren și să joci așa cum trebuie să joci. Dacă nu se întâmplă asta, este dificil să faci față acestor meciuri sau să le joci așa cum îți dorești.
Cred că nivelul pe care l-a arătat el astăzi a fost destul de ridicat. Mi-ar fi plăcut ca și eu să joc un pic mai bine, e adevărat, dar acesta este tenisul. Încerci să dai totul și sunt zile în care poți face asta și zile în care nu. Sunt exact lucrurile la care ne așteptam. La Barcelona, el nu a fost pregătit să joace și asta s-a văzut pe teren, astăzi l-am văzut aproape de nivelul său din trecut. Pentru mine, astăzi a fost la un nivel foarte ridicat, la o intensitate foarte mare, de la primul punct până la final".
În final, De Minaur a vorbit despre influența pe care a avut-o meciul de la Barcelona asupra sa: "Meciul de la Barcelona a fost un meci foarte dificil de jucat. Te duci, reușești să joci, reușești să câștigi și să joci așa cum îți dorești și apoi trebuie să faci față și să îți etalezi din nou jocul săptămâna următoare. Știam că de această dată va fi la un nivel mai înalt, mult mai bun și totuși așteptările sunt asupra mea. Sunt la un nivel la care acest lucru este normal și trebuie să joc la un nivel mai ridicat în aceste tipuri de meciuri. Este o zi în care lucrurile nu au funcționat pentru mine".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol