Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tsitsipas, pe modul "filosof" după ce a fost trimis acasă de la Madrid de un jucător din afara Top 100 ATP

Irina Aldea

Publicat 27/04/2024 la 17:13 GMT+3

Stefanos Tsitsipas a fost eliminat în mod surprinzător de brazilianul Thiago Monteiro în turul al doilea la Madrid. Grecul a părut că a făcut deja pace cu eșecul suferit, vorbind în termeni filosofici despre înfrângere.

Stefanos Tsitsipas, Mutua Madrid Open 2024

Credit imagine: Getty Images

Jucătorul grec de tenis Stefanos Tsitsipas, nr. 7 mondial, câştigător al titlului la Monte Carlo şi finalist la Barcelona, a fost eliminat din debutul său la turneul ATP Masters 1.000 de la Madrid, dotat cu premii totale de 7.877.020 de euro, fiind învins în turul secund de brazilianul Thiago Monteiro (118 ATP), care s-a impus sâmbătă în două seturi simetrice, 6-4, 6-4.
Grecul de 25 de ani, dublu finalist de Grand Slam, se afla în capitala Spaniei după zece meciuri câştigate din 11 pe zgură în 2024. Singura sa înfrângere a venit în finala de la Barcelona, duminica trecută, în faţa norvegianului Casper Ruud. Cu o săptămână înainte, el câştigase al treilea său titlu la un Masters 1.000, al treilea la Monte Carlo după cele din 2021 şi 2022, tot în faţa norvegianului Casper Ruud.

Tsitsipas, pe modul "filosof" după ce a fost eliminat de Monteiro în turul 2 la Madrid

Tenismenul grec nu a fost prea afectat de acest eșec și a vorbit în termeni filozofici despre înfrângere: "Mă concentrez doar asupra frumuseților din viață. Tenisul este acolo. Joc tenis în fiecare zi. Mă simt recunoscător că am ocazia să ies pe teren și să joc. Vor fi multe zile ca aceasta, sper, în următorii 15 ani din cariera mea. Nu este un sentiment grozav, asta e sigur, dar trebuie să îl accept și să merg mai departe. Poate că nu am fost 100% pregătit pentru acest meci, iar adversarul meu a fost. Asta i-a adus victoria.
Este în turneu de mult mai mult timp decât mine. Simțurile lui au fost mai prezente și au prevalat. Ceea ce rețin din asta este că am văzut unele îmbunătățiri pe parcursul jocului. Ele au sosit destul de târziu, dar trebuie să le înțeleg și să mă gândesc la ele data viitoare când voi intra pe teren împotriva unui adversar care vrea să mă învingă, care a jucat mai multe Challengers în ultimele luni. Acesta este tipul de adversar împotriva căruia trebuie să fiu mai vigilent. Trebuie să continui cu umilința de care am dat dovadă în ultimele săptămâni și să mă concentrez pe procesul pe care îl aduce sportul nostru", a transmis grecul.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo