Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lovitură de teatru la Madrid! Stefanos Tsitsipas, învins de un jucător fără tur 3 la un Masters până acum

Nicu Savin

Publicat 27/04/2024 la 14:15 GMT+3

Stefanos Tsitsipas, unul dintre cei mai în formă jucători în sezonul de zgură, a fost eliminat în turul secund al Mastersului de la Madrid. Elenul a pierdut în două seturi în fața brazilianului Thiago Monteiro, scor 4-6, 4-6, care a obținut astfel cea mai bună performanță a carierei la un turneul din această categorie.

Stefanos Tsitsipas of Greece practices during the Mutua Madrid Open 2024

Credit imagine: Getty Images

Stefanos Tsitsipas a câștigat titlul la Monte Carlo și a făcut finală la Barcelona, astfel că se anunța printre favoriți și la Mastersul de la Madrid, dar drumul elenului spre fazele superioare a fost curmat din fașă. În primul meci al zilei pe arena Arantxa Sanchez de la Caja Magica, al 6-lea favorit al competiției a fost învins în minim de seturi de Thiago Monteiro (118 ATP), scor 4-6, 4-6.
Brazilianul de 29 de ani a reușit câte un break în fiecare set și a fost suficient să obțină una din victoriile carierei. Tsitsipas a jucat mult sub nivelul său obișnuit și a ratat o șansă mare de a rămâne în meci. La 4-5 în setul secund, elenul și-a procurat prima minge de break, dar a ratat-o și nu a mai avut o a 2-a astfel de ocazie.
Rezultatul de azi e unul surprinzător din mai multe puncte de vedere. În primul rând, Monteiro este un jucător venit din calificări, care nu mai legase în acest an două victorii la rând în circuitul ATP (în primul tur l-a învins pe Dusan Lajovic).

Stefanos Tsitsipas, înfrângere surprinzătoare în turul doi la Madrid

El a făcut sferturi de finală la Rio, dar acolo a profitat de abandonul lui Carlos Alcaraz în primul tur, după doar două game-uri. Monteiro nu a mai câștigat "pe drept" două meciuri consecutive pe tabloul principal într-un turneu ATP din februarie anul trecut, când a ajuns în sferturi la Santiago.
Deși are 29 de ani, Monteiro nu a ajuns niciodată până acum în turul 3 al unui Masters, iar succesul cu Tsitsipas este abia al 4-lea al carierei contra unui jucător de top 10 ATP. Monteiro a devenit azi primul jucător din afara primei sute mondiale care îl învinge pe Tsitsipas la debutul elenului într-un turneu ATP pe zgură.
Pentru un loc în optimile de finală de la Caja Magica, Thiago Monteiro se va duela cel ami probabil cu Jiri Lehecka, cehul fiind mare favorit în confruntarea cu tânărul sârb Hamad Medjedovic.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo