Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jannik Sinner e marele campion la Rotterdam! L-a învins pe De Minaur și a câștigat al 12-lea titlu al carierei

Irina Aldea

Actualizat 18/02/2024 la 19:07 GMT+2

Jannik Sinner a cucerit duminică al 12-lea titlu al carierei, după ce l-a învins pe Alex De Minaur în ultimul act al turneului de 500 de puncte ATP de la Rotterdam.

Jannik Sinner, Rotterdam

Credit imagine: Getty Images

Jannik Sinner, campionul de la Australian Open, a cucerit duminică al doilea său titlu din 2024 și al 12-lea din carieră, după ce l-a învins pe Alex De Minaur în finala turneului de 500 de puncte ATP de la Rotterdam (Olanda). Italianul s-a impus cu scorul de 7-5, 6-4, la capătul unui meci de peste două ore de joc.
Grație parcursului excelent de la Rotterdam, jucătorul de 22 de ani va urca, începând de luni, pe podium în clasamentul ATP, aceasta fiind o premieră all-time pentru tenisul italian de la introducerea ierarhiei mondiale masculine. Jannik îl va devansa pe Daniil Medvedev în clasamentul mondial și va ocupa locul 3 de mâine. De partea cealaltă, De Minaur, care a împlinit sâmbătă 25 de ani, va urca două locuri, până pe poziţia a 9-a, în clasamentul ATP şi va intra pentru prima oară în Top 10.
CITEȘTE ȘI:

Jannik Sinner e marele campion de la Rotterdam. Victorie în minimum de seturi cu Alex De Minaur

Jannik Sinner continuă să impresioneze în circuitul mondial masculin. Italianul pregătit de Simone Vagnozzi și Darren Cahill nu a pierdut decât două meciuri de la US Open încoace. Pentru el, succesul din finală cu De Minaur este al 15-lea consecutiv, iar titlul de la Rotterdam este al treilea la rând de categorie ATP 500 pe care-l cucerește.
Jannik Sinner intră într-o companie selectă datorită parcursului său fără înfrângere din 2024. El este patrulea jucător care câștigă primele 12 meciuri ale sezonului, după Novak Djokovic (2016, 2018 and 2023), Roger Federer (2018) și Rafael Nadal (2022).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo