Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jannik Sinner spune "stop" după titlul cucerit la Rotterdam! Decizia luată de noul număr 3 mondial

Irina Aldea

Actualizat 18/02/2024 la 22:35 GMT+2

Jannik Sinner a cucerit al doilea titlu în 2024 din tot atâtea turnee disputate. După victoria de la Rotterdam, italianul le-a spus jurnaliștilor că va lua o pauză de la tenis și va merge să-și viziteze părinții și bunicii, pentru prima dată în acest an.

Jannik Sinner

Credit imagine: Getty Images

Jannik Sinner, campionul de la Australian Open, a cucerit duminică al doilea său titlu din 2024 și al 12-lea din carieră, după ce l-a învins pe Alex De Minaur în finala turneului de 500 de puncte ATP de la Rotterdam (Olanda). Italianul s-a impus cu scorul de 7-5, 6-4, la capătul unui meci de peste două ore de joc.
Datorită victoriei de la Rotterdam, Jannik Sinner a devenit duminică primul jucător din ATP care se impune primul turneu la care participă după ce a câștigat în premieră un turneu de Grand Slam. Ultimul care reușea acest lucru era un fost elev al actualului său antrenor, Darren Cahill, Lleyton Hewitt, în 2001.

Jannik Sinner spune "stop" după titlul cucerit la Rotterdam. Decizia italianului

După o serie de 15 victorii consecutive, Jannik Sinner simte nevoia de a lua o binemeritată pauză. Următoarea oprire pentru noul număr 3 mondial este Val Pusteria: "Am spus în ultimele zile că abia aștept să mă întorc acasă la părinții mei; după Melbourne încă nu am reușit să îi văd.
Voi pleca în această seară și voi sta acolo câteva zile înainte de a mă întoarce la Monte Carlo pentru a relua antrenamentele pentru Indian Wells. Nu mă gândesc să merg la schi când ajung acasă. Nu voi sta decât pentru puțin timp în locul în care m-am născut și de aceea prefer să-mi vizitez bunicii care sunt persoane în vârstă".
Grație parcursului excelent de la Rotterdam, jucătorul de 22 de ani urcă, începând de pe 19 februarie 2024, pe podium în clasamentul ATP, aceasta fiind o premieră all-time pentru tenisul italian de la introducerea ierarhiei mondiale masculine. Jannik îl devansează pe Daniil Medvedev în clasamentul mondial și ocupă locul 3 de luni.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo