Andrey Rublev, campion la Rotterdam! Rusul l-a învins pe Fucsovics și a ajuns la 8 trofee în carieră

Nicu Savin

Actualizat 07/03/2021 la 18:52 GMT+2

Andrey Rublev și-a respectat statutul de favorit și a câștigat finala turneului ATP 500 de la Rotterdam în fața maghiarului Marton Fucsovics. Astfel, rusul a ajuns la 9 titluri ATP în carieră demonstrând încă o dată că este unul dintre sportivii care pot domina sportul alb pe viitor.

Andrey Rublev

Credit imagine: Getty Images

Atât Rublev, cât și Fucsovics pierduseră câte un singur set până în finală, astfel că era de așteptat să avem parte de o dispută echilibrată. Așa s-a și întâmplat, dar diferența a fost făcută de experiența mai mare a lui Rublev la acest nivel, rusul fiind mult mai eficient în momentele cheie ale partidei.
Primul set s-a închiat la tie-break, după ce niciun jucător nu și-a pierdut serviciul. Rublev a avut nervii mai tari și a condus în permanență, impunându-se cu 7-4. Rusul a profitat de avantajul moral al câștigării primului set și a făcut break în primul game al setului secund. Ulterior, al 8-lea jucător al lumii a jucat aproape perfect la serviciu și nu i-a oferit lui Fucsovics nicio șansă să revină în meci, câștigând setul 2 cu 6-4.

Andrei Rublev, al 8-lea trofeu din carieră

Așadar, Rublev duce la capăt o săptămână excelentă, în care i-a învins pe rând pe Marcos Giron, Andy Murray, Jeremy Chardy, Stefanos Tsitsipas și Marton Fucsovics pentru a-și trece în cont primul trofeu din 2021.
Acesta a fost cel de-al 8-lea titlu din cariera rusului de 23 de ani. În 2017 el a triumfat la Umag, iar în 2019 la Moscova, pentru ca anul 2020 să fie unul de vis, cu 5 turnee câștigate: Doha, Adelaide, Hamburg, St.Petersburg și Viena. De partea cealaltă, Fucsovics rămâne cu un singur titlu ATP în palmares (Geneva-2018), el mai având și o finală pierdută (Sofia-2019).
În urma succesului din Olanda, Rublev s-a ales cu 500 de puncte în clasamentul ATP și un cec în valoare de 89,265 de €. Pentru participarea în ultimul act, Fucsovics va primi 300 de puncte ATP și un premiu de 66.000 de €.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo