Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Harris, prima finală ATP din carieră. Sud-africanul va juca în ultimul act de la Adelaide cu Rublev

Cosmin Cioboata

Actualizat 17/01/2020 la 17:27 GMT+2

Sud-africanul Lloyd Harris (22 de ani, 91 ATP) și rusul Andrey Rublev (22 de ani, 18 ATP) se vor duela în finala turneului masculin ATP 250 de la Adelaide (Australia), mâine, de la ora 9:30.

Lloyd Harris | Tennis | ESP Player Feature

Credit imagine: Getty Images

Lloyd Harris s-a calificat în finală după victoria în trei seturi contra americanului Tommy Paul (90 ATP), scor 6-4, 6-7 (3), 6-3. Sud-africanul, venit din calificări, se va afla la prima finală disputată în circuitul ATP.
De partea cealaltă, Andrey Rublev și-a continuat parcursul excelent și a ajuns la șapte victorii consecutive în circuitul ATP, după ce, anterior, a câștigat turneul de la Doha fără a pierde vreun set. Rusul l-a învins pe canadianul Felix Auger-Aliassime (22 ATP), scor 7-6 (5), 6-7 (7), 6-4, la capătul unui meci care a durat trei ore.
Rublev a devenit primul jucător din ultimii 16 ani care ajunge în două finale consecutive la începutul sezonului, anunță site-ul ATP. Pentru calificarea în finala turneului de la Adelaide, cei doi și-au asigurat 50.710 de dolari și 150 de puncte ATP. Câștigătorul va încasa 91.625 de dolari și 250 de puncte.
Finala masculină de la Adeialde va avea loc sâmbătă, de la ora 9:30.

Yastremska, o nouă stea a tenisului feminin

Dayana Yastremska (19 ani) pare a fi marea revelație a anului 2020. Ucraineanca de 19 ani tocmai s-a calificat în finala feminină de la Adelaide, după ce a trecut cu 6-4, 7-6(4) de Aryna Sabalenka.
Dacă 2019 a fost anul în care Ashleigh Barty și Bianca Andreescu au luat lumea tenisului prin suprindere, fiecare trecându-și în cont câte un Grand Slam și australianca instalându-se în fotoliul de lider WTA, sezonul acesta propune un nou nume promițător: Dayana Yastremska.
În vârstă de 19 ani, sportiva născută la Odessa devine deja o certitudine. În 2019, Yastremska a ajuns cel puțin până în turul al treilea la trei din cele patru turnee de Grand Slam (la Wimbledon a ajuns chiar în "optimi") și nimic nu pare să îi poată opri ascensiunea.
Astăzi, Dayana a etalat un joc complet, extrem de agresiv, în fața Arynei Sabalenka, de care a trecut în minimum de seturi. Ucraineanca va juca mâine, de la ora ora 8:00, în finala turneului feminin de la Adelaide, împotriva numărului 1 mondial, Ashleigh Barty.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia. Rămânem deschiși negocierilor fair play cu Telekom, purtate cu bună credință.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo