Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic, impresionat de atmosfera din turneul de la Adelaide! "M-am simțit ca acasă!" Ce a spus despre Korda

Bianca Dumitru

Actualizat 08/01/2023 la 18:38 GMT+2

Novak Djokovic a obținut primul titlu din 2023, câștigând finala turneului de la Adelaide după un duel intens cu Sebastian Korda, ocupantul locului 33 mondial. După meci, sârbul a vorbit despre cum s-a simțit în această competiție și despre adversarul său de astăzi.

Așa a câștigat Novak Djokovic titlul de la Adelaide, primul al sezonului: 6-7, 7-6, 6-4 cu Korda

Novak Djokovic a câștigat finala turneului de la Adelaide, impunându-se în trei seturi în fața lui Sebastian Korda, 6-7 (8), 7-6 (3), 6-4, scor după 3 ore și 11 minute de joc.
Sârbul și-a adjudecat cu emoții cel de-al 92-lea titlu din carieră, diferența fiind făcută de un singur break în acest duel foarte echilibrat.
La finalul partidei din finala turneului de la Adelaide, Djokovic s-a arătat emoționat de atmosfera cu care a fost primit în Australia și de momentul oferit de un reprezentant al comunității indigene în startul ceremoniei de premiere, binecuvântând trofeul.
De asemenea, fostul lider mondial a vorbit și despre adversarul lui de astăzi, felicitându-l pe Sebastian Korda pentru modul în care i-a ținut piept, punându-i probleme importante pe tot parcursul partidei.
Citește și:

Djokovic, după ce a câștigat primul trofeu din 2023

"Sper că v-ați bucurat spectacolul din această seară. Vreau să-ți spun, Sebastian, că azi ai fost mai aproape de victorie decât am fost eu, totul s-a decis într-unul, două puncte. Ai un viitor extraordinar în față și te felicit.
Vreau să mulțumesc echipei mele că mă tolerează și în momente bune, și în momente rele. Cred că nu le-a fost ușor azi când i-am mai certat, așa că apreciez ceea ce fac pentru mine.
A fost o săptămână uimitoare și voi ați făcut să fie totul și mai special, sprijinul pe care l-am primit în aceste zile a fost ceva nu am experimentat prea des, mulțumesc tuturor celor care au fost aici. M-am simțit ca și cum aș fi jucat acasă.
Vreau să mai spun că a fost un moment deosebit să asist la binecuvântarea trofeului de către un membru al comunității indigene, mulțumesc că hrăniți cultura și istoria poporului de atâta timp, e ceva care inspiră. Sper să ne vedem și la anul", a declarat Novak Djokovic.
Pentru fostul lider mondial urmează primul turneu de Grand Slam din acest an, Australian Open, care se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo