Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic nu se sperie de Daniil Medvedev: "Știu ce trebuie să fac!" Primele impresii la Adelaide

Irina Aldea

Publicat 06/01/2023 la 17:05 GMT+2

Novak Djokovic a trecut vineri de Denis Shapovalov în sferturile de finală de la Adelaide, iar în continuare va da peste Daniil Medvedev.

Novak Djokovic

Credit imagine: Getty Images

Novak Djokovic şi Daniil Medvedev, doi foşti lideri ai clasamentului mondial, se vor înfrunta în semifinalele turneului Adelaide International 1 (ATP 250), după victoriile obţinute, vineri, în sferturile de finală. Djokovic, principalul favorit, a trecut cu 6-3, 6-4 de canadianul Shapovalov, cap de serie numărul şapte.
Medvedev (7 ATP) a trecut cu scorul 6-3, 6-3 de conaţionalul Karen Khachanov. Djokovic şi Medvedev s-au înfrunta până acum de 12 ori, iar sârbul conduce cu 8-4, trei dintre aceste victorii fiind obţinute pe pământ australian, ultima în 2021 în finala turneului Australian Open. Djokovic are şi ascendentul victoriei în ultimele trei dueluri.
CITEȘTE ȘI:

Novak Djokovic știe ce trebuie să facă pentru a-l învinge pe Medvedev la Adelaide

Novak Djokovic a vorbit după victoria cu Shapovalov despre Medvedev și meciul de mâine din semifinale: "Respectul dintre noi este reciproc. Sunt pe deplin conștient de cât de bun este ca jucător de tenis, de toate lucrurile bune pe care le face pe teren. S-a impus ca un jucător mai bun în ultimii 4-5 ani, a fost unul dintre cei mai buni jucători din lume, fost număr 1 și campion de Grand Slam.
Din punct de vedere mental, este un adversar foarte dur, devine mare în momentele importante, are un serviciu excelent și un joc complet. În plus, este din ce în ce mai bun. Dintre toate momentele în care am jucat, cred că sunt vreo 12, doar câteva au fost victorii confortabile, restul au fost toate întâlniri foarte strânse. Tocmai la asta mă aștept mâine, pentru că aceste condiții de noapte sunt puțin diferite, totul este mai lent, așa că bănuiesc că vor fi schimburi lungi, va trebui să fiu pregătit.
Știu de ce este nevoie pentru a juca împotriva lui și pentru a-l învinge, deși sunt conștient că oricare dintre noi poate câștiga. În momentul de față, cred că amândoi am jucat bine în această săptămână, l-am văzut jucând câteva meciuri zilele acestea și l-am văzut lovind mingea foarte bine, fiind la fel de constant ca întotdeauna. Este un jucător care nu îți oferă prea multe puncte gratuite, ca să spun așa. Are un serviciu foarte bun, așa că poate naviga ușor prin game-urile de serviciu, deși apoi te face să lucrezi mult la game-urile de serviciu. Cu siguranță, este unul dintre cei mai dificil de înfruntat jucători", a transmis Djokovic la Adelaide.
În plus, Djokovic a comentat și pe marginea primelor impresii pe care le are în 2023: "Sunt mulțumit de felul în care joc, de felul în care mă simt pe teren. Sunt la fel de motivat ca întotdeauna, indiferent de categoria turneului. Știu că primul Grand Slam al anului este chiar după colț, dar chiar vreau să îmi concentrez toată atenția aici. Acum am o confruntare cu un rival direct precum Medvedev, poate că nu există o provocare mai dificilă în acest moment. Sper că va fi o semifinală grozavă, sunt sigur, va fi cel mai mare test de până acum atât pentru mine, cât și pentru el. Asta este ceea ce ne dorim să se întâmple la Melbourne, la Australian Open", a mai spus Djokovic.
Australian Open se vede în săptămâna 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo