Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sebastian Korda e convins că locul lui e în top, alături de Djokovic: "Parcă visez, îl văzusem doar la TV!"

Irina Aldea

Publicat 08/01/2023 la 19:26 GMT+2

Sebastian Korda a pierdut finala de la Adelaide în fața lui Novak Djokovic, însă americanul a fost "o nucă tare" pentru sârb, care a fost nevoit să revină de la 0-1 la seturi pentru a cuceri titlul.

Așa a câștigat Novak Djokovic titlul de la Adelaide, primul al sezonului: 6-7, 7-6, 6-4 cu Korda

Aflat pe locul 5 în clasamentul mondial, Novak Djokovic a câştigat duminică turneul de tenis Adelaide International 1 (ATP 250) după ce a salvat o minge de meci în finala cu americanul Sebastian Korda, încheiată 6-7 (8/10), 7-6 (7/3), 6-4 în favoarea sârbului, după trei ore și 11 minute de joc.
Pentru sârb, acesta este al 92-lea titlu al carierei, fiind la egalitate cu Rafael Nadal, dar în urma lui Jimmy Connors (109), Roger Federer (103) şi Ivan Lendl (94). Djokovic a câştigat 34 de meciuri consecutive în Australia de la începutul anului 2019 şi 23 din ultimele 24 de meciuri în total.
CITEȘTE ȘI:

Sebastian Korda e convins că locul lui e în top, alături de cei mai mari tenismeni

Chiar dacă a fost învins de către Novak Djokovic, Sebastian Korda a oferit un show pe cinste pe teren și a izbutit chiar să câștige primul set, punându-l în corzi pe adversarul său mult mai bine clasat și mult mai experimentat. După meci, americanul a comentat evoluția lui și a descris cum e să-l întâlnești pe Novak Djokovic.
"De-a lungul meciului, privindu-l, am impresia că visez. L-am urmărit pe Nole jucând la televizor aproape toată viața mea, doar la TV îl văzusem. A fost o experiență incredibilă pentru mine. Am fost foarte aproape, dar voi învăța lucruri bune din acest meci, așa cum fac întotdeauna. E greu de digerat această înfrângere, dar tocmai de aceea este atât de bun. Este ceva suprarealist să joci împotriva lui Novak Djokovic într-o finală, ceva ce nu voi uita vreodată", a explicat Korda.
"Au fost momente în care am jucat foarte bine, dar nu aș spune că este cel mai bun meci al meu. Îmi arată că am jocul necesar pentru a învinge pe oricine se află de cealaltă parte a fileului. Sunt foarte mândru de asta. Cred că pentru viitor nu poate decât să ajute să am astfel de experiențe, chiar dacă dor. În sfârșit, am acel sentiment că locul meu este aici, să joc cu acești tenismeni. Îmi dă multă încredere să continui să merg mai departe.
Unul dintre cele mai bune lucruri la jocul meu este că nu-mi pierd niciodată mințile. Voi avea momente în care voi fi un pic negativist, dar este ceva la care am lucrat destul de mult. Nu iau niciun gând negativ din această săptămână. Am crezut în mine și s-au întâmplat lucruri bune. Nu m-am gândit la nimic în mod special la mingea de meci. Am încercat să rămân pozitiv. El a avut un punct grozav și apoi un game grozav. Și-a schimbat tactica și a mers mai mult spre minge, ceea ce i-a ieșit bine", a mai spus Korda.
Australian Open se vede în săptămâna 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo