Finalist la US Open 2020 și semifinalist la Australian Open 2021, Alexander Zverev nu poate concepe să fie mai slab clasat decât Roger Federer, care a lipsit din circuitul ATP timp de aproape 14 luni, înainte de a reveni la turneul de la Doha. Chiar dacă nu mai evoluase timp de mai bine de un an, elvețianul are în clasament 6,375 de puncte, în timp ce Zverev a adunat 5,635 de puncte în ierarhia mondială de tenis.
Evoluțiile foarte bune ale germanului nu au fost îndeajuns de bune pentru a se apropia de jucătorii din Top 5 ATP, asta din cauza faptului că ierarhia mondială a înghețat odată cu pandemia de coronavirus, care i-a determinat pe oficialii din tenis să ia această măsură pentru a-i avantaja pe jucătorii care nu vor să riște viața lor sau a celor din jur participând la turnee.

Alexander Zverev, nemulțumit de actualul sistem din clasamentul ATP

Tenis
Nick Kyrgios, declarație tranșantă privind GOAT-ul din tenis: "El e cel mai mare! Are o aură aparte"
IERI LA 16:05
Totuși, părerile privind acest sistem adoptat în clasamentul ATP sunt împărțite. Dacă pentru jucători ca Roger Federer sau Rafael Nadal acest sistem a funcționat de minune, pentru tenismeni ca Dominic Thiem sau Alexander Zverev au apărut și dezavantaje. Austriacul și germanul "au făcut prezența" la turnee în mod constant pe timp de pandemie, însă locul lor din clasament nu a suferit modificări importante.
"Sunt cel mai mare fan al lui Roger, dar nu îmi este clar, de ce e el în fața mea în clasament, asta nu pot să înțeleg. Nu a jucat mai bine de un an și chiar și așa stă mai bine în clasament decât mine. Am jucat o finală de Grand Slam, la Australian Open am ajuns în semifinală, am jucat o finală de Masters 1000, dar toate astea au fost degeaba în clasament. Nu e corect și mi se pare un dezastru actualul sistem de calcul din clasament", a spus germanul într-o conferință de presă susținută la Acapulco.
Tenis
Rafa Nadal, reverență în fața lui Federer și Djokovic! Compliment "suprem" pentru sârb
16/10/2021 LA 17:32
BNP Paribas Open
Alexander Zverev, dezamăgit de înfrângerea cu Fritz de la Indian Wells: "Vreau doar să merg acasă"
16/10/2021 LA 11:21