Carlos Alcaraz a ajuns la patru trofee în 2022, dar cel de la Madrid pare a fi și cel mai valoros, după oamenii pe care i-a învins: Rafael Nadal, Novak Djokovic, Alexander Zverev.
În finala de duminică, jucătorul în vârstă de 19 ani a câștigat după aproximativ o oră de joc, cu 6-3, 6-1. Astfel, și-a menținut procentajul de sută la sută în finalele jucate până acum: 5 din 5. Un titlu a fost cucerit anul trecut. Doar Rafa îl depășește la numărul de trofee cucerite până la vârsta lui Carlitos de azi, cu 7.
Wimbledon
Alcaraz, lecție de fair-play, la Wimbledon! I-a cedat punctul adversarului, deși trebuia rejucat
ACUM 23 MINUTE

Alexander Zverev, elogii la adresa lui Carlos Alcaraz

Vorbind în timpul festivității de premiere, Zverev a salutat faptele lui Alcaraz din 2022.
"Chiar acum ești cel mai bun jucător din lume. Este minunat pentru tenis să vedem că avem un nou superstar care va câștiga atât de multe turnee Grand Slam și care va fi numărul 1 mondial. Cred că vei câștiga acest turneu ori de câte ori vei dori"
Reflectând asupra cursei sale senzaționale în capitala Spaniei, Alcaraz a recunoscut că a fost un moment cu totul special și a dezvăluit că văzându-l pe Nadal triumfând aici de mai multe ori l-a inspirat.
"Este grozav să poți învinge astfel de jucători: doi dintre cei mai buni jucători din istorie și pe Zverev, locul 3 în lume", a declarat Alcaraz.
"Aș spune că aceasta este cea mai bună săptămână din viața mea, așa că mă voi bucura foarte mult de acest turneu."
Spaniolul a adăugat: "L-am văzut pe Rafa ridicând acest trofeu de atâtea ori, de-a lungul anilor, mi-a dat puterea de a munci din greu pentru acest moment. Este un lucru grozav pentru mine. Acesta este primul turneu pe care l-am urmărit când eram copil, așa că ridicarea acestui trofeu a fost atât de emoționant."

Carlos Alcaraz a ajuns la 70 de puncte în spatele lui Rafael Nadal în "Race"

Alcaraz a devenit primul jucător care a învins trei dintre primii patru jucători la un eveniment ATP Masters 1000, de când David Nalbandian i-a învins pe Djokovic, Nadal și Roger Federer în capitala Spaniei în 2007.
El a ajuns la 70 de puncte în spatele lui Rafael Nadal în "Race", în contextul în care "Matadorul" are un titlu de Grand Slam. Carlitos a devenit și lider la victorii în 2022, cu 28 de meciuri câștigate.
Wimbledon
Wimbledon 2022 | Rezumatul partidei Carlos Alcaraz - Oscar Otte, câștigată categoric de iberic
ACUM O ORĂ
Wimbledon
Alexander Bublik a servit de 6 ori "din mână", într-un singur game! Kyrgios, reacție savuroasă
ACUM O ORĂ