În vârstă de 32 de ani, Alexandr Dolgopolov și-a anunțat azi retragerea din tenis, după numeroase accidentări care l-au determinat să-și ia până la urmă rămas bun de la sportul din care a câștigat 7,125,771 de dolari. Ucraineanul, câștigător a trei titluri ATP în carieră, a făcut anunțul pe rețelele de socializare.
Din cauza multitudinii de probleme fizice pe care le-a întâmpinat, Dolgopolov a renunțat la rachetă: "Sper că a fost plăcut să mă urmăriți. Nu am bătut niciun record în tenis, dar sper că am prestat un tenis plăcut ochiului. M-am accidentat în Australia, când am simțit o durere la încheietură, dar nu a fost nimic grav. Nu mi-am dat seama că ar putea fi finalul carierei mele. Am încercat timp de doi ani să reveni, dar încă am dureri", a transmis Dolgopolov pentru site-ul oficial al ATP.
Tenis
"E nedrept ca el să fie mereu tipul cel rău!" Becker, despre modul în care Djokovic este tratat
ACUM 21 ORE

Alexandr Dolgopolov s-a retras din tenis! Ce mesaj i-a trimis Roger Federer

Alexandr Dolgopolov, fost ocupant al locului 13 în clasamentul ATP, a disputat ultimul său meci în circuit în urmă cu trei sezoane, pe 14 mai 2018, fiind atunci învins de Novak Djokovic la turneul organizat la Roma. După doar trei luni de la acel meci, ucraineanul a fost supus unei intervenții chirurgicale la încheietura mâinii drepte, după care nu și-a mai putut reveni. Ulterior, a mai fost operat o dată, iar revenirea pe teren s-a tot amânat până când s-a ajuns la verdictul de azi.
La scurt timp după anunțul retragerii din circuit, Dolgopolov a primit un mesaj emoționant de la Roger Federer, marele campion elvețian câștigător a 20 de titluri de Grand Slam: "Felicitări pentru o carieră excelentă. Îți mulțumesc pentru momentele amuzante din timpul antrenamentelor. Mereu a fost o plăcere să te urmăresc, dar știai asta deja. Ai grijă de tine. Sper să ne revedem curând. Toate cele bune, Dog", i-a scris Roger lui Dolgopolov.
Devenit profesionist în 2006, Alexandr Dolgopolov a ajuns cel mai departe într-un turneu de Grand Slam până în sferturile de finală, la Australian Open, la ediția din 2011. La celelalte trei turnee majore, ucraineanul a ajuns până în turul 3 (Roland Garros, Wimbledon), respectiv optimi de finală (US Open).
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Tenis
Wilander surprinde! Cum vrea să se încheie cursa pentru supremație între Federer, Nadal și Djokovic
IERI LA 12:36
US Open
"Sfârșitul unei ere!" Verdictul lui Woodbridge privind carierele lui Djokovic, Nadal și Federer
16/09/2021 LA 05:16