Anul trecut, turneul US Open a fost umbrit de un eveniment nedorit, în urma căruia o arbitră de linie a fost lovită din greșeală de o minge a lui Novak Djokovic. Sârbul a fost descalificat în urma acelei partide, iar americanii nu au fost dispuși să facă niciun compromis pentru Nole, care a plecat de la New York cu o dezamăgire uriașă.
Djokovic a spus atunci că ar fi fost înțelept ca arbitrii de linie să fie înlocuiți cu sisteme inteligente care să-i atragă atenția oficialului din scaun atunci când e cazul. Americanii par să fi înțeles mesajul sârbului, iar arbitrii de linie vor fi înlocuiţi la ediţia 2021 a turneului US Open, ultimul Grand Slam al anului, cu tehnologia video pe toate terenurile de la baza Flushing Meadows din New York, a anunţat Federaţia americană de tenis (USTA).

Organizatorii de la US Open "au ajuns la vorba" lui Novak Djokovic

Roland Garros
Djokovic și Nadal, luați în vizor la Roland Garros! "E ridicol! Uitați-vă ce spun Novak și Rafa!"
ACUM 4 ORE
Tehnologia Hawk-Eye a fost utilizată şi anul trecut la US Open, cu excepţia arenelor Arthur Ashe şi Louis Armstrong. Tehnologia video a fost prezentă în acest an şi la Australian Open, decizia fiind apreciată de jucători. USTA a precizat într-un comunicat că şapte din cele nouă turnee ATP şi WTA programate în SUA vor utiliza tehnologie hawk-eye în locul arbitrilor de linie începând din acest an.
Anul trecut, un incident a declanşat începerea utilizării la scară largă a tehnologiei video, după ce Novak Djokovic a fost descalificat de la US Open, în meciul său din optimi de pe arena Arthur Ashe, când a lovit din greşeală o arbitră de linie. El şi-a manifestat frustrarea lovind neglijent mingea după pierderea unui punct în partida sa cu spaniolul Pablo Carreno Busta.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Roland Garros
Djokovic a fost întrebat la Paris dacă va participa la Wimbledon! Răspunsul a venit pe loc
IERI LA 13:02
Roland-Garros
Djokovic "se teme" de Nadal, deși are probleme medicale! De ce îl vede mare favorit la Roland Garros
IERI LA 08:31