Perioadă de vis pentru tenisul feminin românesc. După prestațiile de excepție de la Wimbledon ale sportivelor noastre, încununate cu o semifinală a Simonei Halep, Irina Begu a câștigat duminica trecută turneul de la Palermo.
Acum, a venit rândul ca altă jucătoare din România, Ana Bogdan, să evolueze cu trofeul pe masă. La Varșovia, turneu WTA 250, disputat pe zgură, sportiva noastră a avut prestații excelente. Azi, ea a învins-o pe Baindl, după o confruntare destul de echilibrată, scor 7-5, 7-5.
Prima manșă a fost un festival de breakuri și rebreakuri, niciuna dintre jucătoare nereușind să se impună pe propriul serviciu până la 4-3 pentru Ana. Aceasta s-a desprins la 5-3, cu serviciul, dar jucătoarea aflată pe locul 190 WTA a revenit în set, care și-a găsit finalitatea abia în prelungiri: 7-5 pentru româncă.
Tenis
Simona Halep și-a aflat adversara din turul 2 la Toronto! Românca a învins-o o dată în acest an
ACUM 3 ORE
Setul secund a fost la rândul lui un festival de breakuri. De la 1-1, până la 4-3 pentru ucraineancă, niciuna dintre jucătoare nu și-a mai făcut serviciul. Părea că setul se va îndrepta spre un tie-break, dar la 5-5 Ana Bogdan a făcut un break care de această dată s-a dovedit decisiv.
Baindl nu a fost deloc o adversară comodă, în ciuda poziției din clasament. A demonstrat-o și vineri, în sferturi, când a trecut în trei seturi, 6-1, 3-6, 4-6, de croata Petra Martic (56 WTA, favorită nr.8).

Ana Bogdan, prima finală WTA a carierei

Revenind la Ana Bogdan, aceasta nu mai jucase o semifinală WTA 250 din 2018, când atingea penultimul act la două turnee consecutive, Monterrey şi Bogota.
Acum, Ana va juca având trofeul "pe masă" în ceea ce reprezintă prima sa finală WTA din carieră. La 29 de ani, Bogdan a mai jucat în trecut o finală Challenger (anul trecut, la Limoges, învinsă de Van Uytvanck) și 21 de finale ITF (14 câștigate).
În ultimul act, reprezentanta noastră va juca împotriva învingătoarei din partida Caroline Garcia - Jasmine Paolini. Franțuzoaica pare să plece având prima șansă în a doua semifinală, mai ales că ieri a produs șocul competiției, trecând de numărul unu mondial, Iga Swiatek.
Tenis
Organizatorii de la US Open au vrut să-i interzică pe ruși și bieloruși! La ce concluzie au ajuns
ACUM 6 ORE
Tenis
Nouă momente magice care au marcat cariera Serenei Williams în tenis. Lista realizată de Vogue
ACUM 7 ORE