Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Irina Begu, campioană la Palermo! Românca a câștigat clar finala cu Lucia Bronzetti

Alex Masgras

Actualizat 24/07/2022 la 22:44 GMT+3

Irina Begu a câștigat turneul WTA 250 de la Palermo, după ce a trecut în finală de italianca Lucia Bronzetti, scor 6-2, 6-2.

Irina Begu

Credit imagine: Getty Images

Irina Begu (45 WTA) a încheiat cu stil o săptămână de vis. Românca a învins-o pe Lucia Bronzetti (78 WTA) în finala turneului WTA 250 de la Palermo (zgură)., scor 6-2, 6-2, după o oră și 33 de minute de joc.
Astfel, Irina și-a trecut în palmares al 5-lea titlu WTA în carieră și primul din ultimii 5 ani. Sportiva noastră câștigase ultimul trofeu în 2017, la București. Înainte de acel succes ea mai cucerise titlurile la Florianopolis (2016). Seul (2015) și Tashkent (2012). Irina mai are și 4 finale pierdute la activ, la Cleveland (2021), Moscova (2014), respectiv Marbella și Budapesta (2011).
În urma acestui succes, Irina va face un salt considerabil în ierarhia WTA, urmând a ocupa de luni locul 33.
Irina Begu - Lucia Bronzetti LIVE TEXT
UPDATE | Irina Begu a reușit un nou break și este la un game distanță de cucerirea trofeului.
UPDATE | După un moment de cădere, în care italianca a câștigat două game-uri la rând, Irina a revenit în control și s-a distanțat la 4-2.
UPDATE | Bronzetti a ajuns și ea pe tabelă în setul secund, reușind să câștige contra serviciului. Irina mai are totuși un break avans.
UPDATE | Begu a mai reușit un break și conduce cu 3-0 în setul doi! Sportiva noastră este tot mai aproape de a pune mâna pe trofeu.
UPDATE | Irina a început perfect și setul doi, cu un break, pe care apoi l-a confirmat după un game lung pe serviciu. Românca are 2-0.
UPDATE | Irina Begu a câștigat primul set al finalei de la Palermo, scor 6-2. Românca a dominat-o clar pe Bronzetti, impresionând în special la serviciu, unde a câștigat peste 80% din punctele jucate cu prima minge.
UPDATE | Irina Begu a început perfect duelul cu Bronzetti din finala de la Palermo. Sportiva noastră a rupt echilibrul și conduce cu 3-1.
Știrea inițială
Irina Begu (45 WTA) va juca în această seară în finala turneului WTA 250 de la Palermo, acolo unde o va întâlni pe favorita publicului, Lucia Bronzetti (78 WTA). Aceasta este a noua finală pentru Irina Begu, care are șansa de a câștiga al cincilea titlu al carierei.
În semifinalele turneului de la Palermo, Irina Begu a învins-o pe Sara Sorribes Tormo (41 WTA), scor 3-6, 6-3, 6-4. În drumul său către finală, Irina Begu le-a mai eliminat și pe Marina Bassols, Oceane Dodin și Diane Parry.
Citește și:

Irina Begu, în finala turneului WTA 250 de la Palermo

Lucia Bronzetti, adversara Irinei Begu din această seară, va juca în prima finală a carierei. Italianca de 23 de ani a trecut în semifinale de compatrioata Jasmine Paolini, scor 0-6, 6-3, 6-3. Partida din această seară va fi prima întâlnire directă dintre Begu și Bronzetti în circuitul WTA.
Irina Begu va juca azi a noua finală a carierei. Ea a cucerit patru titluri, la Tashkent în 2012, la Seoul în 2015, la Florianopolis în 2016 și la București în 2017. De asemenea, ea a mai disputat 4 finale pe care le-a pierdut în circuit, la Budapesta și Marbella în 2011, la Moscova în 2014 și la Cleveland în 2021.
Anul trecut, o altă româncă ajungea în ultimul act de la Palermo. Gabriela Ruse pierdea în 2021 finala turneului de la Palermo în fața americancei Danielle Collins, scor 4-6, 2-6.
Calificarea în finala competiției din Italia o duce pe Irina la 1.284 de puncte, puncte prin intermediul cărora va urca până pe locul 36 WTA, ea aflându-se acum pe locul 45. Dacă se va impune la Palermo, ar însemna că Irina va avea 1.384 de puncte, iar de luni se va afla pe poziția 33. Cea mai bună poziție ocupată de Irina în clasamentul mondial e 22 WTA, pe 22 august 2016. Finala de la Palermo e programată duminică, de la ora 21, ora României, și va putea fi urmărită în format LIVE TEXT pe eurosport.ro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo