Anett Kontaveit ocupă, începând din această săptămână, locul doi în clasamentul WTA. Estonianca a avut un final de 2021 de senzație și, chiar dacă în prima parte a acestui sezon nu a avut rezultate deosebite, a urcat pe cea mai înaltă poziție WTA din carieră.
Poate principalul atu al ascensiunii sale a fost colaborarea cu Dimitry Tursunov, antrenor alături de care a lucrat din iulie anul trecut. Estonianca a decis însă ruperea acestei colaborări, principalul motiv fiind naționalitatea rusă a acestuia. Problemele create de războiul din Ucraina nu îi afectează numai pe jucătorii din Rusia și Belarus, ci și pe antrenori, iar Tursunov nu-și putea face cu adevărat meseria.
Citește și:
Roland Garros
Bookmaker-ii nu o pot ignora pe Simona Halep la Roland Garros! Cotele pentru tabloul feminin
14/05/2022 LA 13:57

Anett Kontaveit a întrerupt colaborarea cu Dmitry Tursunov, din cauza naționalității acestuia

Tenismena de 26 de ani a explicat că Tursunov întâmpina reale dificultăți în a obține viză pentru a intra în anumite țări, iar lipsa sa din lojă reprezintă o reală problemă pentru ea.
"În primul rând, aș vrea să-i mulțumesc lui Dmitry Tursunov pentru tot acest timp, pentru această etapă marcată de atât de mult succes și relație bună dintre noi doi. Sunt cu adevărat foarte recunoscătoare. Motivul pentru care am luat această decizie este că el are pașaport rusesc, așa că în momentul de față ne este foarte greu să obținem vize pentru a călători. Chiar dacă am dori, nu m-ar putea însoți în multe turnee și, în acest moment, simt că mai am nevoie de cineva lângă mine", a declarat Kontaveit în cadrul unei conferințe de presă organizată la Tallin, citată de welovetennis.fr.
De când a început să lucreze cu Dmitry Tursunov, Kontaveit a câștigat 5 turnee WTA, dintre care 4 la finalul sezonului trecut (Cleveland, Ostrava, Moscova și Cluj-Napoca). Acele performanțe au dus-o la Turneul Campioanelor de la Guadalajara, unde a pierdut în finală cu Garbine Muguruza.
În acest an, estonianca a mai câștigat un turneu, la Sankt Petersburg și a ajuns în finală la Doha, dar de atunci a început o perioadă complicată pentru ea. La turneele din SUA (Indian Wells și Miami) nu a trecut de turul 3, iar în sezonul de zgură cel mai bun rezultat a fost un sfert de finală la Stuttgart. La Roland Garros, Kontaveit a pierdut în primul tur. Astfel, schimbarea antrenorului ar putea fi un nou început pentru a doua jucătoare a lumii, care se pregătește acum de sezonul de iarbă.
Înainte să lucreze cu Anett Kontaveit, Dmitry Tursunov le-a mai pregătit pe Elena Vesnina și Aryna Sabalenka.
Tenis
Simona Halep, în top 10 conform "clasamentului adevărului" din tenis! Cum arată ierarhia
16/04/2022 LA 07:20
Tenis
Simona Halep, parcurs facil la Miami! Sorana Cîrstea, tragere la sorţi de coşmar
21/03/2022 LA 05:46