New York Times a anunțat azi dimineață că organizatorii de la Wimbledon se gândesc serios să-i interzică pe jucătorii de tenis ruși și bieloruși de la ediția de anul acesta. Câteva ore mai târziu a venit și anunțul oficial, împreună cu un comunicat: "În numele All England Club și al Comitetului de conducere al Wimbledon, dorim să ne exprimăm sprijinul nostru continuu pentru toți cei afectați de conflictul din Ucraina în aceste momente șocante și dureroase.
Împărtășim condamnarea universală a acțiunilor ilegale ale Rusiei și am analizat cu atenție situația în contextul îndatoririlor noastre față de jucători, față de comunitatea noastră și față de publicul larg din Marea Britanie, în calitate de instituție sportivă britanică. De asemenea, am luat în considerare orientările stabilite de guvernul britanic în special în legătură cu organismele și evenimentele sportive.
Wimbledon
Daniil Medvedev nu renunță: vrea să joace la Wimbledon! Anunțul rusului de pe locul 2 ATP
IERI LA 08:14
Având în vedere profilul Wibmledon în Regatul Unit și în întreaga lume, este responsabilitatea noastră să ne jucăm rolul în eforturile ample ale guvernului, industriei, instituțiilor sportive și creative de a limita influența globală a Rusiei prin cele mai puternice mijloace posibile.În circumstanțele unei astfel de agresiuni militare nejustificate și fără precedent, ar fi inacceptabil ca regimul rus să obțină vreun beneficiu de pe urma implicării jucătorilor ruși sau belaruși în cadrul turneului.
CITEȘTE ȘI:

Britanicii refuză participarea rușilor și bielorușilor la Wimledon

Prin urmare, intenționăm, cu profund regret, să refuzăm înscrierile de jucători ruși și belaruși la Campionatele 2022. Ian Hewitt, președintele All England Club, a comentat: Recunoaștem că acest lucru este greu pentru persoanele afectate și este trist că vor avea de suferit din cauza acțiunilor liderilor regimului rus. Am analizat cu mare atenție măsurile alternative care ar putea fi luate în cadrul îndrumărilor guvernului britanic, dar, având în vedere mediul de profil înalt al turneului, importanța de a nu permite ca sportul să fie folosit pentru a promova regimul rus și preocupările noastre mai largi pentru siguranța publicului și a jucătorilor (inclusiv a familiilor), nu credem că este viabil să continuăm pe orice altă bază la Wimbledon.
În cazul în care circumstanțele se schimbă în mod semnificativ între momentul de față și luna iunie, vom lua în considerare și vom răspunde în consecință. Salutăm, de asemenea, decizia LTA de a refuza înscrierile jucătorilor ruși și belaruși la evenimentele din Regatul Unit pentru a se asigura că tenisul britanic oferă o abordare coerentă pe tot parcursul verii", se arată în comunicatul organizatorilor.
E CORECTĂ DECIZIA ENGLEZILOR DE A LE INTERZICE RUȘILOR ȘI BIELORUȘILOR PARTICIPAREA LA WIMBLEDON?
Mutua Madrid Open
Djokovic a lăudat jocul și mentalitatea puștiului lui Alcaraz, după înfrângerea de la Madrid
08/05/2022 LA 05:15
Tenis
Daniil Medvedev revine în circuit chiar înainte de Roland Garros! La ce turneu va juca rusul
06/05/2022 LA 14:37