Dacă în majoritatea sporturilor sportivii din Rusia și din Belarus au fost interziși, tenisul a făcut până acum notă discordantă. Jucătorii din cele două țări au avut dreptul să participe, dar sub steag neutru.
Acum, Wimbledon ar urma să ia o decizie în ton cu fotbalul și celelalte sporturi, rușii și bielorușii urmând să nu aibă drept de participare la cel mai mare turneu pe iarbă. Informația a fost confirmată pentru New York Times de un oficial înalt de la All England Club. Această decizie - care ar urma să fie anunțată oficial săptămâna viitoare - ar face din Wimbledon primul eveniment de tenis care restricționează prezența jucătorilor din cele două țări.
Federația Internațională de Tenis a exclus deja Rusia și Belarus de la competițiile pe echipe, Cupa Davis și Cupa Billie Jean King.
Tenis
ATP, comunicat despre acordarea punctelor în turneele pe iarbă din Anglia! Ce s-a stabilit
ACUM O ORĂ

Ce jucători de tenis importanți urmează să rateze Wimbledon

Marele absent ar urma să fie Daniil Medvedev, cel care luptă cu Djokovic pentru șefia clasamentului ATP. Învingătorul de la US Open e în prezent accidentat și oricum nu ar fi fost printre marii favoriți la Wimbledon, judecând după prestațiile lui din anii precedenți (a ajuns o singură dată în turul 4, chiar anul trecut). Pe lângă Medvedev, Rusia mai are 3 reprezentanți în TOP 40 ATP: Rublev, Khachanov și Karatsev.
La feminin, Pavlyuchenkova, Kasatkina, Kudermetova, Samsonova și Alexandrova sunt reprezentantele Rusiei din TOP 50. Belarus, care nu are la masculin jucători de valoare, va fi însă lovită serios în competiția destinată doamnelor: Sabalenka, până nu demult locul 2 WTA și Azarenka, nu ar avea voie să participe.
Conform New York Times, organizatorii de la Wimbledon au consultat guvernul britanic cu privire la această decizie și au primit undă verde să procedeze astfel.
Anterior, diriguitorii de la All England Lawn Tennis au admis că problema este "complexă și provocatoare", iar Daniil Medvedev a recunoscut, la sfârşitul lunii martie, că nu ştie dacă va putea juca la turneul londonez.
Tenis
Marius Copil e în turul 2 al calificărilor la Roland Garros! Victorie cu Furness
ACUM 2 ORE