Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Daniil Medvedev riscă să nu joace la Wimbledon! Ce condiții trebuie să îndeplinească jucătorii din Rusia

Alex Masgras

Actualizat 15/03/2022 la 17:40 GMT+2

Daniil Medvedev, actualul număr 1 mondial, riscă să nu participe la Wimbledon în acest an. Din cauza invaziei Rusiei în Ucraina, ministrul sportului din Marea Britanie a anunțat că se discută cu organizatorii de la All England Club în privința condițiilor de participare ale jucătorilor ruși la al treilea turneu de Grand Slam al anului.

Daniil Medvedev (Masters 1000 Indian Wells 2022)

Credit imagine: Getty Images

Daniil Medvedev și ceilalți jucători ruși riscă să nu participe în acest an la Wimbledon. Ministrul sportului din Marea Britanie, Nigel Huddleston, a declarat că în acest moment guvernul britanic poartă discuții cu organizatorii de la All England Club în privința condițiilor în care jucătorii de tenis din Rusia pot participa la al treilea turneu de Grand Slam al anului.
Ministrul Huddleston a recunoscut că decizia în cazul sporturilor individuale este una mult mai delicată decât în cazul sporturilor de echipă, iar această problemă este analizată și de Departamentul de Cultură și Sport.
Acesta a dat de înțeles că nu li se va permite acestor sportivi să reprezinte Rusia și, în plus, trebuie să dea asigurări că nu sunt susținători ai lui Vladimir Putin, pentru a putea participa la Wimbledon:
"Suntem atenți și în cazul sporturilor individuale și ne gândim și la implicările pe care le pot avea, deoarece nimeni nu ar accepta ca steagul Rusiei să fie fluturat, mai ales dacă există susținere pentru Putin sau pentru regimul său.
M-aș simți confortabili cu un sportiv rus care să fluture steagul Rusiei? Nu. Dar cred că trebuie să se facă mai mult de atât. Trebuie să dea asigurări că nu sunt susținători ai lui Vladimir Putin și luăm în considerare astfel de cereri", a spus Nigel Huddleston.
Citește și:

Jucătorii de tenis din Rusia și Belarus participă în continuare la turnee

Dacă în majoritatea sporturilor de echipă, echipele naționale și de club au fost excluse din competițiile internaționale, jucătorii de tenis din Rusia și Belarus participă în continuare la turnee. Spre deosebire de ceilalți jucători, jucătorii din cele două țări nu participă la aceste turnee sub numele sau steagul Rusiei sau Belarusului.
De asemenea, ITF a suspendat pentru o perioadă nedeterminată toate turneele din Rusia, iar cele două țări au fost înlocuite în Cupa Davis și Billie Jean King Cup. În ambele competiții la echipe, atât la feminin, cât și la masculin, Rusia este campioană en-titre.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo