Daniil Medvedev și ceilalți jucători ruși riscă să nu participe în acest an la Wimbledon. Ministrul sportului din Marea Britanie, Nigel Huddleston, a declarat că în acest moment guvernul britanic poartă discuții cu organizatorii de la All England Club în privința condițiilor în care jucătorii de tenis din Rusia pot participa la al treilea turneu de Grand Slam al anului.
Ministrul Huddleston a recunoscut că decizia în cazul sporturilor individuale este una mult mai delicată decât în cazul sporturilor de echipă, iar această problemă este analizată și de Departamentul de Cultură și Sport.
Wimbledon
Daniil Medvedev nu renunță: vrea să joace la Wimbledon! Anunțul rusului de pe locul 2 ATP
16/05/2022 LA 08:14
Acesta a dat de înțeles că nu li se va permite acestor sportivi să reprezinte Rusia și, în plus, trebuie să dea asigurări că nu sunt susținători ai lui Vladimir Putin, pentru a putea participa la Wimbledon:
"Suntem atenți și în cazul sporturilor individuale și ne gândim și la implicările pe care le pot avea, deoarece nimeni nu ar accepta ca steagul Rusiei să fie fluturat, mai ales dacă există susținere pentru Putin sau pentru regimul său.
M-aș simți confortabili cu un sportiv rus care să fluture steagul Rusiei? Nu. Dar cred că trebuie să se facă mai mult de atât. Trebuie să dea asigurări că nu sunt susținători ai lui Vladimir Putin și luăm în considerare astfel de cereri", a spus Nigel Huddleston.
Citește și:

Jucătorii de tenis din Rusia și Belarus participă în continuare la turnee

Dacă în majoritatea sporturilor de echipă, echipele naționale și de club au fost excluse din competițiile internaționale, jucătorii de tenis din Rusia și Belarus participă în continuare la turnee. Spre deosebire de ceilalți jucători, jucătorii din cele două țări nu participă la aceste turnee sub numele sau steagul Rusiei sau Belarusului.
De asemenea, ITF a suspendat pentru o perioadă nedeterminată toate turneele din Rusia, iar cele două țări au fost înlocuite în Cupa Davis și Billie Jean King Cup. În ambele competiții la echipe, atât la feminin, cât și la masculin, Rusia este campioană en-titre.
Wimbledon
Reacția lui Djokovic după ce rușii au fost interziși la Wimbledon! "Sunt un copil al războiului"
21/04/2022 LA 04:20
Wimbledon
Medvedev se teme că nu va putea juca la Wimbledon din cauza războiului! "E imposibil de ignorat"
25/03/2022 LA 08:20