Nick Kyrgios a disputat la începutul acestei luni finala turneului de Grand Slam de la Wimbledon. Australianul l-a întâlnit atunci pe Novak Djokovic, în fața căruia a cedat în 4 seturi, scor 4-6, 6-3, 6-4, 7-6 (3).
În această săptămână, Kyrgios a mers în Statele Unite ale Americii, unde a fost pe lista de start a turneului de la Atlanta, de unde a fost forțat să renunțe în ultimul moment, din cauza unei accidentări.
Într-un interviu, australianul de pe locul 47 ATP a dezvăluit că este sigur că ar fi putut câștiga în această vară primul său titlu de Grand Slam, cu o singură condiție: ca adversarul său din finală să nu fie Novak Djokovic.
US Open
Medvedev a vorbit despre interzicerea lui Djokovic la US Open! Opinia sugestivă a liderului mondial
07/08/2022 LA 09:42
"Sincer, simt că prima mea finală de Grand Slam a fost impresionantă. Data viitoare aș încerca să iau lucrurile un pic mai ușor din punct de vedere emoțional, dar îmi dau seama ce miză mare era în joc.
Simt că, dacă aș fi înfruntat pe altcineva în afară de Djokovic în finală, cu felul în care am servit în acea zi, aș fi câștigat", a declarat Nick Kyrgios, care a vorbit și despre comportamentul său pe teren, pe care unii îl consideră arogant.
"Oamenii tind să-mi confunde încrederea cu aroganța pentru că nu au idee prin ce am trecut", a spus australianul.
Citește și:

Cum putea să-l bată Kyrgios pe Djokovic la Wimbledon

Patrick Mouratoglou a analizat din toate punctele de vedere finala dintre Novak Djokovic și Nick Kyrgios de la Wimbledon. Francezul crede că australianul s-ar fi putut impune dacă ar fi reacționat diferit în anumite momente cheie.
"În această finală nu a fost vorba doar de serviciu și primire. Ele au jucat un rol important, dar meciurile de tenis nu sunt atât de simple. În primul set a fost dificil pentru Novak să returneze serviciul lui Kyrgios", a transmis francezul.
"Odată ce Djokovic a intrat în joc, a devenit mult mai bun în a prezice direcția acestuia. Datorită acestui lucru, el a reușit să facă mai multe break-uri. Dacă totul ar fi continuat să depindă serviciile în forță imprevizibile, atunci Nick ar fi câștigat cu siguranță. Dar știm că Novak este poate cel mai bun jucător de primire din lume. Poate că în această componentă el este cel mai bun din istorie.
În primul set, Novak a arătat ca un boxer în prima rundă de luptă. A urmărit unde servea adversarul, cum juca și ce făcea în momentele importante. După ce a pierdut primul set, el a fost pregătit pentru tot ce a urmat ulterior. Așa că am urmărit de fapt două meciuri într-unul singur.
Cu siguranță, experiența lui Novak a fost de mare importanță, pentru că nu a intrat niciodată în panică", a adăugat Mouratoglu, într-un mesaj postat pe rețelele de socializare.

Djokovic, magistral în finala cu Nick Kyrgios la Wimbledon! Sârbul a cucerit titlul major cu nr. 21

Citi Open
Meci spectacol la Washington. Kyrgios a salvat cinci mingi de meci și l-a învins pe Tiafoe
06/08/2022 LA 08:27
US Open
Djokovic ar putea primi un ajutor nesperat! Congresul american cere primirea sârbului la US Open
06/08/2022 LA 07:55