Rusia este izolată din punct de vedere sportiv cu fiecare oră care trece. După ce UEFA și FIFA au anunțat excluderea tuturor echipelor de fotbal din Rusia din competițiile internaționale, iar același lucru s-a întâmplat și cu formațiile de handbal, tenisul trage și el un prim semnal de alarmă.
În această săptămână au loc două turnee WTA, la Lyon și la Monterrey, iar WTA a decis să șteargă steagul Rusiei din dreptul jucătoarelor din această țară în timpul transmisiunilor live. Într-un print screen care face înconjurul rețelelor de socializare se poate observa că la partida dintre Sara Sorribes Tormo și Kamilla Rakhimova, de la Monterrey, rusoiaca nu are drapelul în dreptul său.
Roland-Garros
Djokovic, start lansat la Roland Garros! I-a cedat doar 4 game-uri lui Nishioka! Rezumatul partidei
ACUM 6 ORE
În contextul în care CIO a recomandat tuturor organizatorilor de competiții să interzică participarea sportivilor și echipelor din Rusia la concursuri, e de așteptat ca WTA și ATP să vină cu decizii mult mai drastice în privința tenismenilor.
Federația Ucraineană de Tenis le-a cerut deja șefilor ITF să-i excludă pe tenismenii ruși din toate turneele, dar deocamdată nu s-a luat o astfel de decizie.
Citește și:

ELINA SVITOLINA S-A RETRAS ÎNAINTEA MECIULUI CU RUSOAICA POTAPOVA

Elina Svitolina, înscrisă la turneul de 250 de puncte din Monterrey, Mexic, trebuia să joace marți în turul inaugural al competiției cu Anastasia Potapova, din Rusia, ocupanta locului 115 WTA.
Svitolina, locul 15 WTA, a transmis un mesaj pe rețelele de socializare prin care și-a argumentat alegerea: "Cred că actuala situație are nevoie de o poziție clară de la organizațiile noastre: ATP, WTA și ITF. Prin urmare, noi, tenismenii ucraineni, am cerut ca ATP, WTA și ITF să urmeze recomandările CIO, să accepte jucătorii din Rusia și Belarus la turnee doar ca sportivi neutri, fără a purta vreun simbol, steag, culoare a țărilor anterior amintite.
Astfel, vreau să anunț că nu voi juca mâine la Monterrey sau niciun alt meci împotriva unei jucătoare din Rusia sau Belarus, până ce organizațiile noastre nu adoptă o poziție clară în această situație. Nu judec niciun tenismen din Rusia. Nu ei sunt responsabili pentru invazia din a noastră patrie. Mai mult decât atât, vreau să le ofer credit tuturor tenismenilor, mai ales celor ruși și bieloruși, care au ieșit și au militat împotriva războiului. Susținerea lor este esențială", a transmis Elina Svitolina.
Roland-Garros
Roland-Garros : Petra Kvitova vs Anna Bondar
ACUM 6 ORE