Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

CSM București, direct în sferturile Champions League! EHF a anunțat excluderea echipelor din Rusia

Nicu Savin

Publicat 28/02/2022 la 21:34 GMT+2

CSM București va juca, cel mai probabil, direct în sferturile de finală din Champions League, după ce EHF a anunțat în urmă cu puțin timp expulzarea din toate competițiile internaționale a echipelor din Rusia și Belarus.

CSM Bucuresti

Credit imagine: facebook

Războiul din Ucraina aduce mari probleme pentru sportul rusesc. Sancțiunile de excludere a sportivilor și echipelor din Rusia curg de la o oră la alta. Ca urmare a recomadării CIO de a nu li se permite sportivilor și echipelor din Rusia și Belarus să participe la competiții, naționalele de fotbal au fost eliminate din toate competițiile.
La scurt timp a venit și rândul șefilor handbalului european să ia o decizie drastică în acest sens, anunțând că toate echipele din Rusia și Belarus au interzis să participe la competițiile internaționale în care erau angrenate în următoarea perioadă.
"Având în vedere situația de război din Ucraina și ținând cont de recomandările recente ale Comitetului Olimpic Internațional, Comitetul Executiv al Federației Europene de Handbal s-a reunit luni seară pentru o ședință extraordinară.
Au fost luate următoarele decizii:
Cu efect imediat, echipele naționale ale Rusiei și Belarusului, cluburile din Rusia și Belarus care concurează în competițiile europene de handbal sunt suspendate. Acest lucru este valabil până la noi ordine și se referă la toate competițiile curente la nivel de club și de echipă națională.
Arbitrii și oficialii din Rusia și Belarus nu vor fi delegați pentru meciurile viitoare până la o nouă notificare. Oficialii comisiilor din Rusia și Belarus nu vor fi chemați pentru întâlniri și activități viitoare.
Vor fi căutați noi organizatori pentru YAC 16 EHF Beach Handball EURO și pentru turneele de calificare pentru Beach Handball EURO 2023. Ambele evenimente erau programate să aibă loc la Moscova în iulie 2022.
Aceste măsuri au trebuit impuse cu efect imediat pe măsură ce războiul din Ucraina continuă să se dezvolte, punând în pericol principiile EHF de cooperare la nivel european și spiritul de corectitudine.
Federația Europeană de Handbal regretă consecințele asupra sportivilor, cluburilor și echipelor naționale și speră că o revenire la pace va permite noi considerații.În următoarele zile va avea loc o restructurare a diferitelor competiții de la nivel de club și națională, în conformitate cu principiile sportive și regulamentele existente.", a fost comunicatul publicat pe EHF.com.

CSM București, șanse mari să acceadă direct în sferturile Champions League

Decizia forului european este una care o avantajează pe CSM București. Echipa lui Adrian Vasile ar fi trebuit să joace cu CSKA Moscova în optimile Champions League, dar cel mai probabil, "tigroaicele" vor avea un tur liber. EHF nu a oficializat faptul că adversarele echipelor rusești se vor califica automat în rundele următoare, astfel că există posibilitatea ca acestea să fie înlocuite de alte echipe.
Dacă decizia avantajează echipa bucureșteană, aceasta are efect negativ pentru Florentin Pera, antrenorul celor de la CSKA Moscova. CSM și CSKA s-au confruntat și anul trecut în Champions League, în sferturi. Atunci, rusoaicele s-au calificat dramatic în Final 4, grație numărului mai mare de goluri marcate în deplasare: a fost 32-27 pentru CSM la București și 24-19 pentru CSKA la Moscova.
Dacă CSM se va califica automat în sferturile Champions League, va juca pentru un loc în Final 4 cu Esbjerg, care a câștigat grupa din care a făcut parte echipa noastră. Partidele directe au fost foarte echilibrate. Danezele s-au impus la un gol pe teren propriu (22-21), iar la București a fost egal (29-29).
În ceea ce privește cea mai puternică competiție intercluburi din handbalul european, în aceeași situație cu CSKA Moscova se află și Rostov Don, echipă care era calificată direct în sferturile de finală.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo