Într-un sezon plin de rezultate nesatisfăcătoare ale clubului la fotbal și baschet, Barcelona s-a scos în cele din urmă cu titlul de campioană a Europei la handbal masculin. Cam în același timp cu ratarea titlului în Liga Endesa la baschet masculin – 1-3 cu rivala Real Madrid, catalanii au trăit totuși un moment de mare satisfacție la Koln.
Băieții lui Carlos Ortega au câștigat Liga Campionilor după o finală pasionantă cu Vive Kielce (Polonia), cu 37-35. A fost nevoie de 10 minute suplimentare și aruncări de la 7 metri pentru departajarea celor două formații.
Handbal
CSM București a primit wild-card în Liga Campionilor!
27/06/2022 LA 10:09

Barcelona a cucerit Liga Campionilor la handbal, după o bătălie fantastică în finala cu Kielce

Catalanii au avut controlul finalei în prima repriză, dar trupa lui Talant Dușebaev a luptat cu ardoare și chiar a trecut în față în partea a doua. Diferențele pe tabela de marcaj au fost în cea mai mare parte a jocului de 1-2 goluri.
După 60 de minute de joc, scorul a fost egal, 28-28. Artsem Karalek a trimis meciul în prelungiri în ultima secundă. După alte 10 minute, scorul a fost tot egal, 32-32. De această dată, Barcelona a fost cea care a înscris ultimul gol. Polonezii au avut ultimul atac, dar nu au reușit să-l învingă pe portarul Perez de Vargas. Au sperat totuși că vor repeta isprava din 2016, când au câștigat Liga Campionilor tot la aruncările de la 7 metri, după o finală cu Veszprem.
Nu a fost însă cazul și acum, pentru că Barca a avut un portar mai inspirat la 7 metri. Același Perez de Vargas l-a blocat pe Alex Dușebaev. Parada lui a făcut diferența, iar Barcelona este din nou campioanna Europei. Ali Zein și Ludovic Fabregas au fost ultimii doi jucători ai echipei care au marcat de la 7 metri. Egipteanul vine din această vară la Dinamo. Așadar, trupa din Ștefan cel Mare va avea încă un câștigător de Liga Campionilor în lot.
Catalanii și-au trecut în cont al 11-lea trofeu din istoria Ligii Campionilor (înainte de 1993 s-a numit Cupa Campionilor Europeni). De asemenea, au devenit prima echipă care și-au păstrat titlul la Koln. Din 2010, competiția se termină cu un Final Four în Germania.
Liga Campionilor
Barcelona joacă a 16-a finală de Liga Campionilor din istorie. Dispută cu Vive Kielce în ultimul act
18/06/2022 LA 18:01
Liga Campionilor
Vive Kielce bate Veszprem, 37-35 și se califică în finala Ligii Campionilor!
18/06/2022 LA 15:39