Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Magdeburg a câștigat Liga Campionilor și a dus surpriza până la capăt! Kielce, învinsă cu 30-29

Dani Morar

Actualizat 18/06/2023 la 22:59 GMT+3

Magdeburg a câștigat Champions League pentru a doua oară în istoria sa, după o finală cu polonezii de la Kielce. A fost egal, 26-26, după timpul regulamentar, dar echipa din Germania s-a impus cu 30-29 după prelungiri.

Magdeburg a câștigat Champions League la handbal masculin, ediția 2022-2023

Credit imagine: Eurosport

Magdeburg este câștigătoarea Ligii Campionilor la handbal masculin, după o finală strânsă cu Kielce, scor 30-29, după prelungiri. Ieri, nemții treceu de Barcelona la loviturile de la 7 metri, după un meci dramatic. Magdeburg a câștigat trofeul pentru a 4-a oară în istorie, după succesele din 1978, 1981 și 2002. Polonezii au mai fost în finală în 2022 și au atins faza Final 4-ului în alte 4 rânduri.
A fost ultimul meci la Magdeburg a lui Marko Bezjak, cel care evoluează la nemți din 2013. Începând cu sezonul viitor, slovenul se va alătura celor de la RK Nexe.
În finala mică, Barcelona nu a mai lăsat loc de surprize și a învins PSG cu 37-31. Catalanii au avut un avans de 9 goluri încă de la pauză, însă au lăsat-o mai moale în partea secundă, iar adversarii au recuperat 3 goluri, fără a fi însă destul pentru un succes.
Kielce a început mai slab partida și Magdeburg și-a creat un avantaj de 3 goluri, conducând cu 4-1 în startul partidei. Nemții au mai condus cu 5-3 și 6-4 înainte de a fi egalați la 6. Ei au mai preluat conducerea o dată, dar polonezii au revenit și au făcut legea până la pauză
La scorul de 10-9 în favoarea echipei sale, Alex Dushebaev a finalizat o acțiune superbă. Spaniolul a depășit spectaculos un adversar și a înscris cu o execuție de finețe, pe lângă portarul lui Magdeburg.
Apărarea nemților nu a mai funcționat deloc pe final de repriză, ceea ce le-a permis adversarilor să preia conducerea și să încheie cu două goluri avans.

Magdeburg a câștigat Champions League pentru a 4-a oară în istorie

A fost 13-15 la pauză în favoarea polonezilor, care au fost la un pas de faliment în primăvara acestui an. Echipa a fost părăsită de un sponsor important, care furniza în jur de 4 milioane de euro anual, dar s-a redresat in extremis.
Kielce a început cu gol repriza secundă și a menținut un avans constant de 2-3 goluri, distanțându-se chiar și la 4, scor 18-14. La mijlocul părții a doua, polonezii conduceau cu 21-19 și se contura deja un succes în finala Ligii Campionilor.
Finala a fost întreruptă în minutul 48, după ce un jurnalist a leșinat la marginea terenului și a avut nevoie de îngrijiri medicale. A fost nevoie de intervenția ambulanței, iar partida a continuat după ce persoana a fost stabilizată.
Magdeburg a părut o altă echipă după această pauză și cu 4 minute înainte de final a preluat conducerea pentru prima oară în repriza a doua. Era 25-24 în favoarea nemților, în minutl 26 al reprizei secunde. S-a terminat 26-26 și s-a intrat în prelungiri. Este prima finală în care s-a intrat în prelungiri din 2010 încoace, de când s-a introdus sitemul Final 4.
Magdeburg a produs surpriza și s-a impus cu 30-29 la capătul prelungirilor. Nemții și-au trecut în palmares cea de-a 4-a Ligă a Campionilor din istorie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo