Carlos Moya a vorbit despre sezonul pe care l-a avut Rafael Nadal în 2019. Ibericul s-a confruntat cu accidentări la picior și genunchi ăn prima parte a anului, iar apoi a câștigat câteva turnee mari. Nadal va încheia anul 2019 pe primul loc în clasamentul ATP, pentru al cincilea an în carieră.
"Sezonul lui a fost de nota 9,9/10. După tot ce i s-a întâmplat la începutul acestui an, tot a reușit să se descurce foarte bine: a câștigat două turnee de Grand Slam și a încheiat anul pe primul loc în clasament. E ceva incredibil. În 2008 a fost numărul 1, iar în 2019 este din nou în această poziție. Este complet implicat fizic, mental, din punct de vedere al jocului, al meciurilor cu adversarii noi. Abilitatea lui de a îmbunătăți este pur și simplu grozavă. Am câștigat împreună cinci titluri de Grand Slam în acești trei ani, de când lucrăm împreună", a spus Moya.

Carlos Moya: "Sezonul lui a fost de nota 9,9/10"

Tenis
Ce au făcut organizatorii de la Australian Open, după criza lui Medvedev. Dezvăluirea lui Cahill
ACUM 11 ORE
"Am avut atât de multe momente bune, dar și clipe dificile. Cea mai frumoasă amintire? Primul turneu la care am lucrat împreună, la Australian Open, când a pierdut în fața lui Roger Federer. A fost foarte trist în acele momente dificile, iar eu l-am convins că încă mai este capabil să câștige turnee majore și să fie numărul 1 din nou. Asta a fost cu adevărat grozav. Cea mai grea perioadă a fost martie/aprilie", a mai spus fostul lider mondial din ATP, Carlos Moya.
Celălalt tehnician din echipa lui Nadal, Francisco Roig, a vorbit despre perioada de pregătire care urmează pentru iberic: "Știm deja ce vom face. Mai este o lună până ce începem sezonul, sunt puține lucruri de îmbunătățit, dar trebuie să facem. Nu ne vom opri. Ne vom bucura de sărbători și apoi ne vom întoarce la treabă". Nadal evoluează săptămâna aceasta la Cupa Davis, iar mai apoi va participa la “Mubadala World Championship” în perioada 19-21 decembrie. De asemenea, liderul mondial din ATP va participa și la ATP Cup, care se desfășoară în perioada 3-12 ianuarie înainte de Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului.
Australian Open
Veste uriaşă pentru Rafa Nadal, înainte de finala Australian Open. Şansele să câştige, mult mai mari
ACUM 14 ORE
Australian Open
Nadal, după calificarea în finala la Australian Open: "Un singur lucru contează pentru mine acum"
ACUM 16 ORE