Ashleigh Barty, jucătoarea care a dominat de o manieră categorică ultimele două sezoane în tenisul mondial, a făcut în această săptămână un anunț care a luat prin surprindere pe toată lumea. Sportiva de pe locul 1 WTA a anunțat că se retrage la doar 25 de ani.
Astăzi, australianca a susținut o conferință de presă emoționantă, în care a discutat în fața jurnaliștilor din țara natală despre decizia șocantă pe care a luat-o. Ash Barty a explicat de ce a simțit că acesta este momentul potrivit pentru a-și încheia cariera și a dezvăluit o parte dintre motivele care au determinat-o să facă acest anunț.
"Cred că s-au întâmplat multe lucruri în viața mea care mi-au schimbat perspectiva și să știi care este momentul potrivit este totul. Cred foarte tare în asta și după Australian Open am sperat cu adevărat că vom avea ocazia să jucăm acasă în Fed Cup, dar nu a fost menit să se întâmple așa, nu a fost cazul.
Tenis
Simona Halep, în top 10 conform "clasamentului adevărului" din tenis! Cum arată ierarhia
16/04/2022 LA 07:20
Știam doar că, pentru mine, este momentul potrivit să iau această decizie. Am dat absolut tot ce puteam acestui sport și știam că nu va fi corect pentru echipa mea și pentru oamenii care au investit atât de mult timp și energie în viața mea ca eu să nu fiu 100% implicată alături de ei.
Așadar, a fost o călătorie al naibii de frumoasă, nu aș schimba nimic și, cu siguranță, nu am niciun regret", a declarat Barty.
Citește și:

"Nu voi înceta niciodată să joc tenis!"

Chiar dacă nu a oferit prea multe detalii cu privire la ce intenționează să facă în continuare, liderul WTA s-a arătat recunoscătoare pentru ceea ce a trăit de-a lungul carierei sale, dar și pentru reacțiile pe care le-a primit după ce și-a anunțat retragerea.
"Sunt încântată de ceea ce urmează pentru următorul meu capitol ca Ash Barty persoana, și nu sportivă. Am jucat tenis chiar acum 10 zile. Deci vreau să spun că voi face asta pentru totdeauna. Voi fi conectată la tenis, nu voi înceta niciodată să iubesc sportul ăsta.
Nu voi înceta niciodată să lovesc mingea de tenis. Pur și simplu nu o voi face în mod egoist ca să progresez în carieră, ci din diferite alte motive. Abia aștept să ies pe teren cu fete și băieți tineri și să contribui în moduri diferite la carierele lor.
Sunt foarte încântată că o să am mai mult timp pentru a face asta și abia aștept să ies pe teren și să-mi învăț copiii și nepoții și sper că tenisul îi va înconjura cu aceeași dragoste cu care m-a înconjurat pe mine.
Ceea ce mi-a adus cu adevărat zâmbetul pe buze în ultimele ore au fost mesajele primite. Tot timpul petrecut cu colegii mei pe teren a fost mai mult ca să ne cunoaștem ca oameni și să construim relații dincolo de sport. Unii dintre ei sunt cei mai buni prieteni ai mei și îmi va fi dor de ei, dar sunt sigur că drumurile noastre se vor încrucișa din nou. A fost foarte frumos să primesc atât de multe mesaje incredibile. Am fost o fată foarte susținută", a adăugat sportiva de 25 de ani.

Interviu cu Alize Lim despre retragerea lui Ash Barty și amintirile pe care le are cu aceasta

Tenis
Ash Barty a anunțat ce va face după anunțul șocant al retragerii! Surpriza pregătită de australiancă
12/04/2022 LA 12:43
Tenis
Suma ridicolă încasată de Barty pentru titlul cucerit în golf, la 11 zile după retragerea din tenis
04/04/2022 LA 14:57