Liderul mondial din WTA, Ashleigh Barty, și-a apărat sâmbătă titlul de campioană la Miami, după ce a dominat finala disputată împotriva Biancăi Andreescu. Condusă cu 6-3, 4-0, jucătoarea care reprezintă Canada nu a mai putut continua partida și a abandonat. Înainte să ia decizia de a se retrage, Bianca a cerut intervenția echipei medicale acuzând dureri mari la gleznă.
Totuși, ea nu a mai putut continua, iar finala s-a încheiat prematur după 58 de minute de joc. Grație acestei victorii, Ashleigh Barty are acum în palmares zece titluri : Miami, Yarra Valley Classic (2021), Adelaide (2020), Miami, Roland Garros, Birmingham, Turneul Campioanelor (2019), Nottingham, Zhuhai (2018) și Kuala Lumpur (2017).

Ashleigh Barty, replică pentru cei care au acuzat-o că nu merită locul de lider mondial

Tenis
Simona Halep, în top 10 conform "clasamentului adevărului" din tenis! Cum arată ierarhia
16/04/2022 LA 07:20
Pe toată durata pandemiei de coronavirus de anul trecut, Ashleigh Barty a decis să nu participe la niciun turneu. Această hotărâre a australiencei a ridicat semne de întrebări și a atras după sine multe critici, potrivit cărora Ashleigh Barty nu merită să fie lider mondial în clasamentul WTA. Acum, după victoria de la Miami, Barty a avut un răspuns clar pentru criticii ei.
"Unii oameni pun la îndoială faptul că aş merita să fiu locul 1. Am văzut asta, dar nu le pot schimba oamenilor părerea. Fiecare are dreptul la o opinie, dar cred că după munca pe care am depus-o alături de echipa mea, merit să fiu pe primul loc. Nu mai trebuie să dovedesc nimic nimănui. Da, e adevărat că nu am jucat în 2020, dar nici nu am adunat puncte în 2020. Am adunat foarte multe puncte în 2019 după un sezon extraordinar şi cred că merit să fiu pe primul loc. Dau totul la fiecare turneu. Nu mă deranjează deloc aceste discuţii fiindcă eu știu exact ce pot să fac pe terenul de tenis", a spus Barty la conferința de presă.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Tenis
Ash Barty a anunțat ce va face după anunțul șocant al retragerii! Surpriza pregătită de australiancă
12/04/2022 LA 12:43
Tenis
Suma ridicolă încasată de Barty pentru titlul cucerit în golf, la 11 zile după retragerea din tenis
04/04/2022 LA 14:57