Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ash Barty, campioană la Miami! Bianca Andreescu a abandonat la scorul de 6-3, 4-0 pentru adversară

Cosmin Cioboata

Actualizat 03/04/2021 la 21:28 GMT+3

Ashleigh Barty și-a apărat titlul cucerit în 2019 la Miami după o finală care nu s-a încheiat pe teren, ci printr-un abandon.

Ashleigh Barty

Credit imagine: Getty Images

UPDATE / Ashleigh Barty este campioana din 2021 de la Miami. Australianca a câștigat partida cu Bianca Andreescu, însă canadianca a fost nevoită să se retragă la scorul de 6-3, 4-0 pentru adversară. Sportiva de origine română a acuzat probleme în zona gleznei.
Ashleigh Barty are acum în palmares zece titluri : Miami, Yarra Valley Classic (2021), Adelaide (2020), Miami, Roland Garros, Birmingham, Turneul Campioanelor (2019), Nottingham, Zhuhai (2018) și Kuala Lumpur (2017).
Știre inițială
Bianca Andreescu s-a calificat în prima finală, de la revenirea în circuit. Sportiva canadiancă, de origine română, a stat multă vreme departe de teren din cauza unei accidentări, însă s-a întors cu poftă uriașă de joc și va lupta pentru trofeul de la WTA Miami.
Ultimul "obstacol" al Biancăi va fi și cel mai greu de doborât. Sportiva din Canada va juca în finala din Florida cu numărul 1 mondial, Ashleigh Barty (astăzi, ora 20:00).

WTA Miami | Bianca Andreescu - Ashleigh Barty, în finala turneului din Statele Unite

În semifinale, Bianca Andreescu a învins-o în 3 seturi pe sportiva din Grecia, Maria Sakkari, scor 7-6 (7), 3-6, 7-6 (4), după un meci maraton, de 2 ore și 46 de minute. În drumul către finala de la Miami, canadianca a mai trecut de Martincova, Anisimova, Muguruza și Sorribes Tormo.
Sportiva de origine română a petrecut deja 12 ore pe teren la Miami și va încerca să se impună și în ultimul act, chiar dacă misiunea nu se anunță deloc ușoară.
În finală, Andreescu o va întâlni pe Barty. Australianca, lider în ierarhia WTA, le-a învins pe Kucova, Ostapenko, Azarenka, Sabalenka și Svitolina.
Interesant este că aceasta va fi prima confruntare directă dintre Andreescu și Barty.

WTA Miami | Bianca Andreescu, replică amuzantă după calificarea în finală

După meciul din semifinale, Bianca Andreescu a fost întrebată despre abilitatea ei de a rezista în raliurile lungi și de a răsturna situația pe tabelă atunci când traversează pasaje de joc mai puțin bune. Sportiva din Canada a oferit un răspuns care le-a adus zâmbetul pe buze jurnaliștilor prezenți. Ea s-a comparat cu o caracatiță care oferă o replică puternică folosindu-și toate brațele din dotare.
"Da, pot să spun că am deja multă experiență în astfel de meciuri, strânse, de trei seturi, am devenit capabilă să-mi găsesc o cale spre victorie. Câteodată vă spun sincer că mă simt ca o caracatiță pe teren, alergând dintr-o parte în alta.
Simt că am opt picioare, e de-a dreptul o nebunie pentru că uneori nu-mi explic nici eu cum pot ajunge la unele mingi. E vorba despre un spirit de luptă pe care l-am avut dintotdeauna, nu m-am gândit nicio clipă să renunț. Am mai spus asta, dar datorită experienței devii din ce în ce mai capabil să găsești soluții când lucrurile nu merg așa cum te aștepți", a spus Bianca la conferința de presă de după semifinala cu Sakkari.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și fiecare Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo